Ara fa un any que va desaparèixer el Funicular del Tibidabo per donar pas a la Cuca de Llum

Quants cops haurà pujat el funicular del Tibidabo des d’aquell 3 de juliol de 1901 quan va fer el primer trajecte? Infinitat de viatges i segur que la majoria de catalans hem fet algun d’ells.

La idea d’instal·lar un Funicular va sorgir del poeta Celestino Barallat, amic del professor de música dels fills del Dr. Salvador Andreu i Grau, l’impulsor de la construcció del Parc d’Atraccions del Tibidabo a principis del segle XX. Celestino Barallat en un viatge a Suïssa havia vist el fulletó d’un funicular, va pensar que seria una bona idea per arribar al cim de la muntanya del Tibidabo i ràpidament li va fer arribar al Dr. Andreu.

El Dr. Andreu ràpidament va agafar la idea i la va fer realitat. Bonaventura Roig i Queralt va ser l‘enginyer encarregat de la seva construcció i encara que el viatge de prova es va fer el 3 de juliol, la inauguració oficial no va ser fins a finals d’octubre de 1901, un cop realitzades totes les proves per garantir la seguretat dels viatgers.

El 15 de setembre del 2019 va fer el darrer trajecte. El mític funicular del Tibidabo, passarà a la història per donar pas a la Cuca de Llum, un nou funicular del segle XXI, amb les tecnologies més modernes.

Maqueta de la nova Cuca de Llum

La nova Cuca de Llum, més que un funicular serà una nova atracció del parc, amb major visibilitat, unes vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona i amb capacitat per a 252 persones per cada viatge, 132 més que actualment i naturalment en menys temps, tan sols trigarà 3 minuts en l’ascensió a la muntanya del Tibidabo.

Estava previst que la inauguració de la Cuca de Llum fos aquesta tardor, però a causa de l’aturada per l’estat d’alarma decretat pel Coronavirus, les obres s’han vist endarrerides i haurem d’esperar una mica més per poder gaudir de la nova atracció del Parc del Tibidabo.

Fem un viatge virtual amb la Cuca de Llum.

Tags: Funicular, Tibidabo

Notícies semblants: