CIUTATS

Les Galeries Maldà: de les selectes botigues dels anys 60 al “friquisme” de les actuals.

Entrada a les Galeries Maldà pel carrer del Pi.

Les Galeries Maldà, situades en la planta baixa d’un edifici del segle XVII, el Palau Maldà, construït per la família de l’escriptor Rafael d’Amat i de Cortada primer Baró de Maldà i Maldanell, autor de “Calaix de Sastre”.

Les Galeries Maldà, la primera galeria comercial que va obrir a Barcelona l’any 1943, ha passat de 40 botigues de productes selectes, moltes d’elles especialitzades en roba infantil i de la llar dels anys 50 i 60 a les botigues “friquis” que hi ha actualment.

Galeries Maldà anys 60

Després d’anys de penúries i estar a la vora del tancament definitiu, les Galeries Maldà han sabut donar un tomb a la seva especialitat i han pogut sobreviure de la mateixa manera que ho ha fet el Cinema Maldà, el cinema més antic de Barcelona en actiu, en el que pagant una entrada a un preu d’entre 5 € i 8,50 € podem veure totes les sessions del dia, una autèntica marató cinematogràfica.

Una altra botiga que ha sobreviscut des de l’any 1946, oberta per la mare de l’actual propietària, és la Policlínica de bebès, tot un hospital per a nines i ninos. Durant els anys 50 i 60 era molt habitual quan una nina es trencava un braç o una cama, portar-la a un taller de reparació, a Barcelona hi havia diverses botigues on ho feien, ara tan sols queda aquesta policlínica, on ens poden reparar nines antigues, vestir-les o canviar-los el seu aspecte.

Policlínica de bebès anys 60

Les Galeries Maldà han sabut ressorgir amb una sèrie de botigues temàtiques, especialitzades en el que avui en dia podríem anomenar productes friquis. En elles podem trobar:

Magic Cube Rubic: Una botiga petita però en la que podem trobar centenars del trencaclosques més famós del món, en totes les seves formes imaginables.

Magic Cube Barcelona

Kutuleras, una botiga que va començar fent ninos de ganxet amb la tècnica de l’amigurumi i en la que ara podem veure màscares de personatges de pel·lícula.

Kutuleras

La primera  botiga temàtica d’Espanya dedicada al famós personatge de l’escriptora britànica J. K. Rowling, Harry Potter i que precisament ahir va obrir una segona botiga.

Harry Potter, productes oficials.

Ahir l’univers de Bola de Drac també va decidir traslladar-se i obrir una nova botiga molt més gran i amb més ofertes pels fanàtics de Goku.

Avui en dia les Galeries Maldà tenen certa similitud al Camden londinenc, el mercat alternatiu de la capital anglesa.

Entrada a les Galeries Maldà per la plaça del Pi.
Tags: Galeries Maldà

Notícies semblants: