Granja Vendrell, un altre establiment centenari que tanca a l’Eixample de Barcelona.

98 anys servint la seva especialitat, la nata muntada, la Granja Vendrell del carrer Girona de Barcelona, entre els carrers de Diputació i Consell de Cent, tancarà les seves portes si no troba ningú que vulgui continuar amb el negoci.

La Granja Vendrell, un d’aquells establiments de tota la vida, un negoci familiar inaugurat l’any 1921 per Demetri Vendrell i la seva esposa M. Àngels Lapuyadei en una antiga lleteria del carrer Girona.

Demetri Vendrell ja coneixia l’ofici, havia estat treballant en la Granja M. Viader del carrer Xuclà, la granja on va néixer el Cacaolat, allà va aprendre tot el necessari per muntar el seu propi negoci.

A poc a poc es van anar fent un nom dins el món de la llet, que en un principi compraven a la Granja M. Viader, però amb el temps van crear la seva pròpia explotació lletera a Begues, comercialitzant una marca de llet, la Begaleche que distribuïen a altres lleteries de la ciutat.

La Granja Vendrell va anar agafant fama i els seus clients estaven encantats amb les seves especialitats, la primera d’elles la nata muntada, però altres també tenien molt èxit com l’arròs amb llet, el flam, el mató o la crema catalana, tot elaborat de forma casolana. Anys més tard van obrir un altre establiment al carrer Castillejos.

Amb el pas del temps han sabut adaptar-se a les noves demandes i darrerament, la tercera generació de la família Vendrell, en Demetri i la Cris, ens oferia un pa amb tomàquet únic, entrepans selectes i uns mini canapès de pa sucat amb oli i espectaculars.

Aquest matí a primera hora, un tuit d’@granjavendrell ens ha sorprès a tots, en ell anuncien que després de 98 anys al capdavant d’aquest local tan emblemàtic de la Ciutat Comtal, tanca per jubilació i si no troben a ningú per traspassar el negoci, abaixarà la persiana definitivament el pròxim 30 de setembre.

Cada cop queden menys establiments emblemàtics i amb història a la ciutat de Barcelona, quantes anècdotes podrien explicar les parets d’aquest local del carrer Girona, 59 (antigament número 73), com la detenció de Salvador Puig Antich l’any 1973 en el mateix carrer Girona, molt a prop de la Granja Vendrell.

Si voleu conèixer la història de la Granja Vendrell en les paraules de l’actual propietari Demetri Vendrell, entreu en aquest enllaç  Ruta dels Emblemàtics i ell mateix ens ho explica tot.

Tags: Barcelona, Granja Vendrell

Notícies semblants: