FESTES

Avui comencen les Festes de la Mercè – Barcelona 2019

FESTES DE LA MERCÈ 2019

Al voltant del 24 de setembre, la ciutat de Barcelona acull la seva Festa Major en honor a la seva patrona, la Mare de Déu de la Mercè, des d’avui i fins al dia 24 podrem gaudir de rauxa i diversió a la Ciutat Comtal.

Diu la llegenda que durant aquests dies sempre plou a la ciutat de Barcelona, aquest any segons diuen tots els pronòstics sembla que serà veritat. Però no és pluja el que cau, són les llàgrimes de Santa Eulàlia, l’altra patrona de la ciutat.

Fins a l’any 1868 la patrona de Barcelona era Santa Eulàlia, una jove màrtir de Sarrià. L’any 1687 tota la ciutat i gran part de Catalunya es va veure afectada per una plaga d’insectes i les autoritats barcelonines es van encomanar a la Mare de Déu de la Mercè perquè els salves de la plaga. Aquesta va desaparèixer i per agrair-li, quasi 200 anys més tard la van nomenar patrona de Barcelona.

Els Castellers fent pinya – Foto: Enrique González

El tret de sortida a la Festa Major 2019 el donarà el Repic de Campanes que es farà a les 17.00 al Campanar de l’Església de Santa Maria del Pi. Tot el barri gòtic ressonarà al so de les campanes.

Tot seguit a les 18.30 en el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el Pregó, aquest any a càrrec de l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

I a partir d’aquell moment comença la Festa Major, cinc dies de festa en els que esperem que tots actuem amb responsabilitat i educació. En ella trobarem gegants, bastoners, concerts, espectacles de circ i dansa, art de carrer, sardanes, dracs i bèsties de foc amb el tradicional correfoc, tabalades, castellers, grallers, trabucaires, exposicions, etc.

L’acte que posa fi a les Festes de la Mercè, com cada any, serà el Piromusical, la Festa de la Llum i el Foc que es farà a l’Avinguda Maria Cristina el dimarts 24 a les 22.00 h.

Podeu consultar el programa complet a Festes de la Mercè 2019 – Ajuntament de Barcelona

BONA FESTA MAJOR A TOTS I TOTES,  RECORDEU, RESPONSABILITAT I EDUCACIÓ

Tags: Festa Major Barcelona, Festa Major de la Mercè

Notícies semblants: