Batman aterra aquesta nit a Barcelona amb la seva “Batsenyal”.

Avui 21 de setembre se celebra el “Batman day” el dia Mundial de Batman, aquest detectiu de ficció que aquest any complirà 80 anys. Encara que sembli un personatge més jove, el superheroi Batman va néixer l’any 1939 de la mà de Bob Kane i Bill Finger, quan va publicar el primer exemplar d’aquest còmic i que anys més tard va guanyar popularitat gràcies al cinema.

Per celebrar el seu 80 aniversari, dotze ciutats de tot el món projectaran la seva “Batsenyal en un lloc emblemàtic de cada ciutat. Barcelona és una de les ciutats triades, però no és el primer cop que Batman arriba a la Ciutat Comtal.

Es podrà seguir en directe la projecció de la “Batsenyal a les ciutats de París, Nova York, Londres, Tòquio, Roma, Los Ángeles, Sao Paulo, Melbourne, Berlín, Mont-real, Ciutat de Mèxic i naturalment Barcelona, a través de la web Batman 80 aniversari.

La “Batsenyal” es projectarà a la façana del Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC. Precisament aquest lloc ha estat triat perquè un dels seus còmics va estar dedicat a la capital catalana, titulat “Batman en Barcelona: El caballero del dragón” i en aquella trama, l’home ratpenat tenia ubicada la seva bat cova en el soterrani del MNAC.

Aquesta nit quan es comenci a fer fosc, entre les 20.00 h i la mitjanit, si ens acostem a la plaça d’Espanya i mirem a les quatre torres que hi ha davant el Museu Nacional d’Art de Catalunya, podrem veure la “Batsenyal“, si el temps ens ho permet.

Les males llengües diuen que ve a salvar a la ciutat de l’onada de violència i agressions sexuals que s’han patit aquest estiu. Tant de bo fos cosa de superherois i fos tan fàcil la solució.

Tags: Barcelona, Batman, Batsenyal, MNAC

Notícies semblants: