Normag, el primer Gegant amb Síndrome de Down ha fet un any aquesta setmana.

Durant la celebració de la Festa Major de Barcelona és tradicional que moltes colles geganteres ens presentin els seus nous membres, gegants i gegantes que es bategen durant la festa. Malauradament aquest any per causa de la Covid-19 moltes celebracions s’han hagut de suspendre i la Festa Major de la Mercè s’ha fet amb un format molt diferent del que estem acostumats cada any.

L’any passat la Colla Gegantera de Sarrià ens va sorprendre amb en Normag, un gegant que presenta unes faccions característiques de les persones amb Síndrome de Down. 

Normag està fet amb uns materials ultralleugers i amb un disseny apropiat perquè els seus portadors puguin ser persones amb discapacitat física o mental. L’autora d’aquesta meravella, que ens acosta a la integració d’aquest col·lectiu de persones, és Dolors Sans una constructora de gegants que no és el primer cop que fa gegants adaptats.

Dolors Sans amb anterioritat ja havia creat a la Frida una geganta tarragonina, a l’Ocellaire de l’eixample de Barcelona o el Martí de Premià de Mar, tots tres adaptats perquè els puguin portar persones amb dificultats.

En Normag va ser apadrinat per la Frida, l’Ocellaire i en Martí, desde llavors camina ell sol en aquest món de gegants, com fan les persones de carn i os amb Síndrome de Down, caminar per la vida real, però sempre sorprenent-nos amb el seu esperit de superació i voluntat. Un exemple per a tots nosaltres.

Recordem la mostra de gegants de les Festes de la Mercè de l’any passat on es va estrenar en Normag.

Tags: Barcelona, Gegant, Sindrome Down

Notícies semblants: