Avinyonet del Penedès s’ha convertit en el poble més ric de Catalunya gràcies a Danone.

De la nit al dia, millor dit, d’un any per l’altre Avinyonet del Penedès, s’ha convertit en el poble més ric de Catalunya i el segon de tot l’Estat, darrere de Pozuelo de Alarcón a Madrid.

És estrany que la renda mitjana d’un poble canviï tant en tan poc temps, potser perquè algun veí ha estat afortunat amb la primitiva o l’euro milió una herència inesperada o algun gran empresari que decideixi viure en ell i això és el que passa a Avinyonet del Penedès.

Un poble de tan sols 1669 habitants i 807 declaracions d’IRPF, ha passat d’una renda mitjana bruta anual de 27.917 € l’any 2017 a 57.843 € en el 2018. És com si a tots els treballadors residentsa Avinyonet del Penedès els haguessin duplicat el sou de cop.

L’explicació és molt més fàcil i el responsable no és més que Danone, la marca de iogurt més popular a Catalunya. Al petit poble vitivinícola del Penedès hi viu un dels homes més rics de tot l’Estat, Mauricio Botton, que l’any passat es va colar en la llista FORBES en el lloc 45 amb una fortuna de 625 milions d’euros. 

Mauricio Botton és el nét del fundador de Danone i va augmentar el seu patrimoni quan l’any 2015 va vendre el gruix de la seva participació de la filial de Danone a Espanya a la matriu francesa de la marca.

Botton també és el propietari i administrador únic de “La Gramanosa una finca d’oliveres on es produeix un dels olis d’oliva verge extra més reconeguts del món.

Per darrere Avinyonet del Penedès també trobem altres municipis catalans com Sant Cugat del Vallès i Matadepera. El que ocupa la darrera posició en aquest rànquing, el poble més pobre de Catalunya és Batea a la Terra Alta, amb una renda mitjana de 16.000 €, seguit d’Horta de Sant Joan i el Perelló.

Tags: Avinyonet del Penedès

Notícies semblants: