Voleu saber quant cobra el vostre alcalde? Tots els salaris dels alcaldes de Catalunya.

Tots ens hem preguntat algun cop quan cobrarà el nostre alcalde, però naturalment els salaris de tots els càrrecs electes són públics. El Ministeri de Política Territorial fa públiques les dades corresponents de cada any, les últimes publicades són les de l’any 2018.

El primer que hem de tenir en compte és el tipus de dedicació que té el nostre alcalde o regidor:

  • Dedicació Exclusiva: Aquest tipus de relació laboral, implica una dedicació del 100%, l’Ajuntament haurà de donar d’alta en la Seguretat Social al càrrec electe i aquest no podrà exercir cap altra activitat, hi ha incompatibilitat per exercir qualsevol altra activitat econòmica.
  • Dedicació parcial: Implica l’alta a la Seguretat Social per part de l’Ajuntament, però amb una dedicació inferior al 100%. Aquesta dedicació sí que és compatible amb altres activitats econòmiques.
  • Sense dedicació: No està donat d’alta a la Seguretat Social per part de l’ajuntament, pot tenir la seva pròpia professió al marge de l’ajuntament i no té un salari, el que rep de les arques municipals es denominen indemnitzacions per assistència a actes, com pot ser el Ple Municipal i que en molts casos són equiparables o superiors a un salari.

Parlant de Catalunya, el salari més alt el té l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb 99.999,90 €, seguida de Terrassa i Reus, tots tres amb dedicació exclusiva.

Ajuntament de Barcelona

Els sous dels alcaldes de les altres capitals catalanes, excepte Tarragona que no ha facilitat les dades són: Lleida amb 70.092,82 i Girona amb 39.692,52 €.

Amb dedicació parcial: Salou, Blanes i Premià de Mar.

Ajuntament de Salou

I sense dedicació: Sant Andreu de la Barca, Palafrugell i Almacelles.

Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Amb relació a tot l’Estat, Barcelona figura la segona darrera de Madrid, entre els alcaldes amb dedicació exclusiva i la segueix Bilbao.

I pel que fa a alcaldes sense dedicació Sant Andreu de la Barca ocupa el segon lloc i Palafrugell està en tercera posició.

Totes les dades anteriors han estat extretes del Ministeri de Política Territorial on podeu consultar les corresponents a tots els municipis de l’Estat i en particular el sou del vostre alcalde.

Alguns ajuntaments com Sabadell no han fet publiques les dades i altres com Hospitalet de Llobregat o Igualada no figuren a l’informe, ja que els alcaldes no tenen remuneració del seu consistori per cobrar d’una altra institució i estar afectats per la incompatibilitat de tenir més d’un sou públic.

Tags: Sous Alcaldes

Notícies semblants: