Es ven la casa més famosa de Cadaqués per 22 milions d’euros.

Vista de la Platja Gran de Cadaqués amb la Casa Serinyana al centre.

Un dels edificis més emblemàtics de Cadaqués i potser de tota la Costa Brava està en venda per 22 milions d’euros. Coneguda com la Casa Serinyana i ubicada a la plaça des Portitxó, núm. 11, davant mateix de la Platja de Gran.

Una casa amb 109 d’història dins les seves parets, segur que el mateix Salvador Dalí l’havia visitat algun cop.

Construïda en un estil modernista l’any 1910 per l’arquitecte Salvador Sellés i Baró per una de les famílies més reconegudes de la burgesia catalana, la família Serinyana, una família vinculada al món del mar, comerciants, marins, armadors o capitans residents a Cadaqués. Es té constància que en els segles XVI i XVII la família Serinyana eren uns grans comerciants de la Mediterrània, entre Catalunya i Alexandria o Trípoli i anys més tard amb Cuba.

Una casa de planta baixa, dos pisos i les golfes, amb dues entrades, una per la planta baixa i l’altre per una escalinata exterior que accedeix directament a la primera planta. Amb una decoració de ceràmica blava que la fa tan característica i per la que també és coneguda com la Casa Blaua.

Casa Serinyana – Foto: Viquipèdia

Amb un estil que ens recorda les cases indianes, ja que la família Serinyana havia fet gran part de la seva fortuna amb el comerç amb Cuba. Amb els anys va passar a mans d’Augusto Marocci que la va restaurar a principis dels anys 80, ara són els seus hereus els que han decidit posar-la a la venda.

Tota una joia de la Costa Brava en venda, en un poble amb encant, ple d’història amb personatges tan coneguts com Salvador Dalí, Ava Gardner, Hemingway, el mateix Federico Garcia Lorca o la Lídia de Cadaqués.

Cadaqués
Escultura en record a la Lídia de Cadaqués

La immobiliària encarregada de la gestió és l’alemanya Engel&Völkers i si disposeu dels 22 milions d’euros que demanen i la voleu comprar, aquí podreu veure la casa per dins i per fora: La Casa Blaua

Tags: Cadaqués, Casa Seninyana, Venda

Notícies semblants: