Les properes transformacions de la ciutat de Barcelona

Ada Colau i el seu govern continuen amb les grans transformacions de la ciutat de Barcelona. Ara tenim a la vista noves modificacions d’algunes de les principals vies per donar prioritat als vianants, fent més dificultosa la circulació de vehicles i així millorar la contaminació.

La principal modificació prevista serà la de la Via Laietana, encara que no està totalment definida, es preveu que tan sols tingui dos carrils de baixada, un per a vehicles i l’altre per transport públic i un sol carril de pujada que hauran de compartir el transport públic i els residents de la zona, quedant prohibida la circulació d’altres vehicles particulars.

Via Laietana

Les voreres s’ampliaran i es faran dos carrils per a bicicletes o patins, però encara no està decidit si seran al mig o als costats.

Aquesta gran artèria de la ciutat que comunica el Passeig Colom amb la plaça Urquinaona, no tindrà circulació de pujada per a vehicles particulars, cosa que preocupa als veïns de la Barceloneta que per arribar al centre de la ciutat hauran d’anar fins al Born i pujar pel Passeig Pujades fins a l’arc de Triomf o per l’altra costat fins al Paral·lel, ja que per la Rambla també està prohibida la circulació de pujada.

La Barceloneta

Gran de Gràcia, una altra artèria que comunica l’avinguda Diagonal amb la ronda General Mitre, serà Zona 30, veurà reduïda la velocitat a un màxim de 30 km/h.

Altres carrers de la ciutat també es modificaran per donar prioritat  als vianants com Rocafort, Ausiàs March, Comte Borrell, Sicília, Girona, el passeig de Sant Joan i es preveu convertir el passeig Joan de Borbó en carrer de vianants, on els vehicles i vianants circulen pel mateix espai, obligant als cotxes a circular a 10 km/h, mesura dissuasiva, ja que la majoria de vehicles opten per utilitzar altres vies.

Totes aquestes mesures que pren l’ajuntament de Barcelona, afirmen que són per lluitar contra el canvi climàtic i fer de Barcelona una ciutat per viure i passejar.

Arc de Triomf
Tags: Barcelona, Carrers, Transformació

Notícies semblants: