Un nou rècord per Barcelona, en aquest cas no podem estar molt orgullosos.

Un estudi realitzat per l’Institut de Diagnòstic Ambiental i d’Estudis de l’Aigua del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), ha revelat que Barcelona és la ciutat d’Europa amb més presència de cocaïna en les seves aigües residuals.

En aquest estudi realitzat durant tota una setmana de la passada primavera, han participat 120 ciutats d’un total de 37 països de tot el món. De l’estat espanyol han participat Barcelona, Castelló, Madrid, Santiago de Compostel·la i València.

L’anàlisi de les aigües residuals que contenen l’orina excretada pels seus habitants, a través de biomarcadors urinaris, permet detectar de forma fiable el consum real d’una substància en una ciutat i en aquest cas Barcelona és la primera d’Europa en cocaïna, seguida per Zuric (Suïssa) i Anvers (Bèlgica).

El titular “Barcelona és la ciutat d’Europa on es consumeix més cocaïna”, no és del tot cert, d’entrada perquè, com en tot estudi, no s’han analitzat les aigües de totes les ciutats europees. 

La Cocaïna mata.

En segon lloc influeix molt el període en el qual es fa l’estudi, no és el mateix fer-ho a la primavera o estiu que és quan més turistes té la ciutat què fer-lo a l’hivern, pel que seria una mica injust apuntar tan sols als habitants de la ciutat.

Un altre possibilitat és que la cocaïna consumida aquest any tingui una puresa més alta, per tant encara que el consum no hagi augmentat, la concentració en les aigües residuals és major.

Malgrat tot això, el que està clar és que consumir cocaïna o qualsevol altra substància tòxica, ja parlem de drogues, alcohol o tabac, és perjudicial per a la nostra salut i seria bo que les nostres aigües residuals no presentessin aquests índexs tan alt en elles.

NO DROGUES
Tags: Barcelona, Cocaïna

Notícies semblants: