Memorable Diada de Santa Úrsula a Valls – Un 3 de 9 sense folre per primer cop – Cant dels Segadors i altres reivindicacions.

Aquest matí la ciutat de Valls, el bressol del món casteller ens ha ofert una Diada de Sant Úrsula molt especial i memorable, segur que la recordarem durant molts i molts anys.

En l’actual situació política que està vivint Catalunya, la Colla Jove Xiquets de Valls ha volgut entrar a la plaça amb pancartes demanant la llibertat dels presos polítics i la dimissió del conseller d’Interior Miquel Buch.

Un impressionant Cant dels Segadors amb el desplegament de l’estelada i els balcons plens de llaços grocs han fet posar la pell de gallina al públic que omplia la plaça del Blat.

Però deixant de banda les reivindicacions polítiques, el més important d’aquesta diada ha estat la carregada i descarregada per primer cop a la història castellera moderna, de dos 3 de 9 sense folre, que han fet les dues Colles de Valls.

Primer ha estat la Colla Vella, després ho ha intentat la Colla Jove, però ha caigut quan estaven pujant els petits. Tant és l’esperit de superació que tenen els castellers, que ho han tornat a intentar i l’han culminat, amb gran expectació del públic assistent.

Avui s’ha fet història en el món casteller, per primer cop la Colla Vella i la Colla Joves dels Xiquets de Valls han fet un 3 de 9 sense folre (3d9sf). Felicitats gent castellera de Valls i d’arreu de Catalunya.

Tags: Castellers, Xiquets de Valls

Notícies semblants: