9 i 10 de Novembre – Fira de Puigcerdà i XXXIX Concurs de Cavalls

La Fira de Puigcerdà amb la mostra de bestiar equí més important de l’Estat i el tradicional Concurs de Cavalls, acostuma a celebrar-se cada any el primer cap de setmana de novembre, però l’Ajuntament de la Vila ha decidit endarrerir-la una setmana perquè no coincideixi amb el pont de Tots Sants, igual que va fer l’any passat i així aprofitar dos caps de setmana de gran afluència de gent a la Cerdanya.

La decisió de fer-la el cap de setmana de 9 i 10 de novembre ha estat un consens entre l’ajuntament, l’associació de criadors de cavalls i els sectors empresarials i d’hostaleria.

La Fira de Puigcerdà té una història quasi mil·lenària, fou un privilegi que va atorgar Jaume I a la Vila de Puigcerdà l’any 1270. Paral·lelament a la mostra de bestiar, es fa una fira multisectorial a la zona industrial i en els carrers al voltant del llac s’instal·len les parades del mercat.

Aquest any s’afegirà un altre cap de setmana dedicat al cavall, ja que el 15 i 16 de novembre se celebrarà a Puigcerdà el tradicional Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, malgrat que no acostuma a fer-se dos anys seguits en el mateix lloc, aquest any tocava fer-lo a l’Alta Ribagorça, però per problemes pressupostaris no ho han pogut fer, així que en aquesta ocasió, Puigcerdà repetirà.

En aquest Concurs podrem veure els millors cavalls de la raça pirinenca catalana, guanyadors dels concursos comarcals. Per saber qui participarà en representació de la Cerdanya haurem d’esperar a la Fira de la setmana anterior.

Galeria d’imatges d’edicions anteriors

Tags: Fira Cavalls, Fira Puigcerdà

Notícies semblants: