4 llibreries mòbils a Barcelona per fomentar la lectura – Vols saber on trobar-les?

L’any 2015, Barcelona va ser declarada Ciutat Literària per la UNESCO i per tal d’aconseguir que la lectura esdevingui un hàbit i un costum, l’Ajuntament de la ciutat ha posat en marxa el primer Programa d’Acció Lectora.

Barcelona ha de ser una ciutat lectora, que la lectura sigui clau en les polítiques culturals i educatives, aquest és un dels objectius del Programa d’Acció Lectora 2019-2020.

Un dels projectes que s’integren en aquest programa és l’anomenat Lectura al Carrer, un projecte per aproximar els llibres als veïns dels barris, integrant-los en el teixit veïnal i social de la ciutat. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament instal·larà quatre llibreries mòbils en dos barris de Barcelona, Poblenou i Sant Antoni.

Imatge Virtual de la Llibreria Mòbil – Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquestes llibreries de xapa metàl·lica vermella, amb capacitat de 120 llibres estaran ubicades a:

  • Poblenou: Al Passatge Trullàs i a la plaça Dolors Piera, en aquest últim cas i fins que s’acabin les obres d’urbanització de la plaça, la llibreria s’instal·larà de forma provisional al carrer Bolívia, davant mateix del Casal del barri de la Llacuna.
  • Sant Antoni: A la vorera del carrer Calàbria, davant el número 66 i a la cantonada dels carrers Comte d’Urgell amb Tamarit.

Els llibres que seran lliure disponibilitat, provenen de donatius privats i aportacions de les biblioteques de Barcelona. Les llibreries seran gestionades per associacions i entitats de cada barri, que s’encarregaran de marcar els horaris, d’acord amb la seva disponibilitat.

Aquest costum que ja fa molts anys tenen altres ciutats europees, arriba ara a Barcelona.

Llibreria ambulant a Centre Europa

A més de la Lectura al Carrer, dins del programa per aquest any l’Ajuntament de Barcelona també ha dissenyat tres projectes més:

Lectura als museus, obrint els espais museístics al debat literari, acollint sessions dels clubs de lectura de les biblioteques de la ciutat, per tal de debatre sobre un llibre directament vinculat a les seves col·leccions permanents o bé a les exposicions temporals.

Lectures en escoles d’adults, apropant els clubs de lectura en els centres de formació d’adults, per tal d’introduir el llibre i el comentari al voltant del fet literari en les dinàmiques de l’aula.

Interrogatori en tercer grau: Durant la pròxima edició del BCNegra (festival de novel·la negra), 200 nois i noies de primària i ESO, sotmetran a un tercer grau als autors i autores de la ficció negra, així com sobre els seus personatges, que visitaran els centres educatius durant la setmana del festival.

Portada de la novel·la “En Felip Marlot i les Clavegueres” d’en Joaquim Carbó
Tags: Llibreries ambulants, Llibreries mòvils

Notícies semblants: