NATURA

Neix una nova espècie de molsa al Parc Natural de l’Alt Pirineu

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu han detectat una nova espècie de molsa, la Buxbaumia Aphylla, mai vista en aquests indrets.

La Buxbaumia Aphylla, ta sols s’havia detectat fins ara en tres llocs de la península Ibèrica, al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Fresser i a la Vall d’Espot.

Es tracta d’una espècie de molsa que va molt lligada amb la conservació dels boscos madurs i la fusta morta. La troballa que s’ha fet a l’Alt Pirineu no és molt gran, tan sols s’ha vist en 5 troncs a la zona de la Vall Ferrera.

Tronc amb la Buxbaumia Aphylla – Foto: Miquel Jover

Miquel Jover, investigador del Grup de Flora i Vegetació de la Universitat de Girona, ha estat el responsable del descobriment després que el Parc Natural de l’Alt Pirineu l’hagués encarregat un estudi sobre els briòfits, plantes petites que viuen en zones humides i poc assolellades.

Per tal de preservar aquest tipus de plantes que es consideren com espècies protegides, és molt important preservar els boscos on viuen, evitant una explotació forestal intensiva que provocaria la reducció de la fusta morta i una major exposició a la llum del sol, factor que impedeix la seva proliferació.

Tags: Alt Pirineu, Buxbaumia Aphylla, Molsa

Notícies semblants: