CIUTATS

Nova aposta pel Medi Ambient. Arriba a Barcelona Repara Truck.

Furgoneta de Repara Truck – Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona continua lluitant per preservar el Medi Ambient. Ara ha posat en marxa un nou servei per l’aprofitament de petits electrodomèstics, aparells informàtics, de telefonia o bicicletes.

Fa 50 anys a la ciutat de Barcelona podíem trobar moltes botigues de reparació de petits electrodomèstics, aparells de ràdio o televisió, cada barri tenia almenys una. D’ençà que els fabricants d’aquests aparells s’han dedicat a fer-los amb una vida útil determinada, aquests petits tallers han anat desapareixent.

Darrerament estem acostumats que quan un aparell s’espatlla, el llencem i comprem un nou, molts cops perquè ens resulta més econòmic, però ens hem parat a pensar on van a parar totes aquestes neveres, rentadores, mòbils, etc., tots ells amb components altament contaminants?

 

Repara Truck és un servei mòbil d’autoreparació de petits electrodomèstics i la posada a punt de bicicletes. Cada 15 dies visitarà dos punts de la ciutat, els dimecres al matí a la Plaça Gal·la Placídia (Gràcia) i a la tarda a la Plaça de Terenci moix (Raval).

Amb aquesta iniciativa es pretén donar una segona vida a aquests aparells i d’aquesta manera generar menys residus contaminants. No es tracta d’un servei de reparació gratuït, el que es tracta és d’assessorar a l’usuari i facilitar-li les eines necessàries perquè s’atreveixi ell mateix a reparar el seu aparell.

Els encarregats de proporcionar aquest nou servei són Solidança, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Residus de Catalunya. Les pròximes dates en què estarà a la ciutat seran el 20 de novembre, el 4 i 18 de desembre.

 

Tags: Barcelona, Repara Truck

Notícies semblants: