La centenària Xarcuteria Cuadras del centre de Tarragona, tanca les seves portes. 

Pocs mesos abans de complir el seu centenari, la Xarcuteria Cuadras ubicada a la Rambla Nova, 65 de Tarragona, tancarà les seves portes definitivament.

Oberta des de l’any 1920 ha donat servei a diverses generacions de tarragonins, en un principi com una simple botiga de queviures, però que amb el pas dels anys s’havia convertit en una autèntica xarcuteria gurmet, amb productes delicatessen, coques artesanes i uns grans plats precuinats.

Baldomero Cuadras Llauradó, el fundador de la Casa Cuadras era de Vallmoll, un petit poble de l’Alt Camp. Va arribar a Tarragona l’any 1920 amb 1.000 pessetes que li havien donat els pares. Allà va aconseguir 6.000 pessetes per poder participar en la subhasta pública d’un local on va obrir una botiga de queviures i anys més tard una parada al Mercat Municipal.

La Casa Cuadras es va fer molt popular a Tarragona durant la postguerra, quan es va començar amb el costum de sortejar una cistella amb productes nadalencs entre els clients. Dies abans de les festes, cada client que comprava, rebia una papereta amb la qual entrava en el sorteig d’una de les cistelles esposades a l’aparador. El dia del sorteig escrivien el nom del guanyador en una gran pissarra i l’afortunat podia recollir el seu premi.

Foto: Arxiu Rafael Vidal

Als anys 60 van ampliar el negoci comprant el local del costat, primer van canviar el nom a Colmado B. Cuadras, després a Mantequeria Cuadras i finalment van adoptar el nom actual “Xarcuteria Cuadras“.

Foto: Arxiu Rafael Vidal

Tres generacions de Cuadras han satisfet a tres generacions de tarragonins fins al pròxim 30 de novembre quan tancarà les portes definitivament per jubilació. Una altra botiga emblemàtica de Catalunya que tanca, però sempre ens quedarà el record d’aquelles delicatessen o d’aquelles coques acabades d’arribar de Perafort.

Tags: Tarragona, Xarcuteeria Cuadras

Notícies semblants: