El primer Joc d’escapada (Scape Room) dedicat a la Llengua Catalana 

Arriba a Barcelona el primer joc d’escapada (Scape Room) dedicat a la Llengua Catalana de la mà de Pompeu Fabra.

La Ruta Pompeu Fabra amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat han creat “A l’ombra de Sant Pau”, un joc d’escapada dedicat a la Llengua Catalana, Pompeu Fabra i Les Converses Filològiques, ambientat en el despatx del lingüista en temps de la Guerra Civil espanyola.

Molts enigmes ens esperen al despatx d’en Pompeu Fabra en els dies de març de 1938, quan la ciutat de Barcelona va patir un dels bombardejos més durs de la història, 44 tones de bombes va llençar l’aviació italiana sobre la Ciutat Comtal, causant 670 morts i més de 1.200 ferits.

Pompeu Fabra al seu despatx de l’Institut d’Estudis Catalans. Foto: ANC Arxiu Brangulí.

La inauguració es farà el 18 de novembre amb motiu de la celebració del centenari de Les Converses Filològiques de Fabra, recopilació d’articles publicats entre 1919 i 1929 al diari “La Publicitat”, exposant criteris sobre la recuperació del català literari o quotidià.

Un equip constituït per 4, 5 o 6 persones, tindran 45 minuts per buscar les pistes i resoldre els enigmes per trobar-ne la sortida. Atreveix-t’hi!

Ja ho saps, si vols sortir del despatx d’en Pompeu Fabra al més aviat possible, repassa les Converses Filològiques del gran lingüista català.

Del 27 de novembre a l’11 de desembre la Sala Jaume Massó i Torrents de l’Institut d’Estudis Catalans, al carrer del Carme, 47 de Barcelona, acollirà el joc d’escapament “A l’ombra de Sant Pau”. La Generalitat de Catalunya, a través de la DGPL ofereix unes entrades promocionals gratuïtes per participar en el joc, però afanyeu-vos que ja queden poques.

Tags: Llengua catalana, Pompeu Fabra, Scape Room

Notícies semblants: