NATURA

Vols apadrinar una Ovella Xisqueta per mantenir la raça autòctona catalana?

L’Ovella Xisqueta és una raça autòctona catalana, una ovella menuda, de cap petit sense banyes però molt forta, el que fa que s’adapti molt bé als climes freds com els del Pirineu català, principalment viu en el Pallars i l’Alta Ribagorça. 

L’any 1995 va ser catalogada com una raça en perill d’extinció, a poc a poc i gràcies a l’Agrupació de Criadors de l’Ovella Xisqueta es va anar recuperant.

Ara els pastors i les pastores de la Vall d’Àssua, l’Associació Obrador Xisqueta i la Guerrilla del Ganxet de Barcelona, han posat en marxa un nou projecte per ajudar a l’Ovella Xisqueta. Amb un apadrinament aconseguiran poder mantenir una ovella adulta, amb tot el que comporta, menjar, atenció veterinària, pastures, etc.

Però apadrinant una Ovella Xisqueta també potenciarem la tasca que fan la gent de l’Associació Obrador Xisqueta, dedicat a divulgar la raça a través de les tècniques per treballar la seva llana, coneixent als seus pastors i pastores, en definitiva apropant-nos l’Ovella Xisqueta.

Pots triar l’ovella a apadrinar i la casa on pertany. Si vols que no desaparegui l’Ovella Xisqueta, Apadrina.

Mulata de la Casa Perales de Llessui – Foto: apadrina.xisqueta.cat
Tags: Apadrina, Ovella, Xisqueta

Notícies semblants: