Sant Joan de Déu i el Clínic apliquen un sistema pioner al món en la cirurgia fetal, que redueix la mortalitat.

Un nou sistema de navegació quirúrgica en 3D desenvolupat per BCN Medtech de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat aplicat en una intervenció quirúrgica de dos fetus bessons que compartien placenta, els encarregats d’aquesta pionera intervenció han estat professionals de Sant Joan de Déu i l’Hospital Clínic de Barcelona.

La intervenció consistia a aturar el flux de sang entre el Julen i el Liam que comparteixen placenta, intervenció que fins ara tenia una alta mortalitat dels fetus per la poca precisió que oferien les eines existents fins al moment.

Aquest nou sistema de navegació, pioner a tot el món, gràcies al GPS quirúrgic en 3D del que disposa, permet al cirurgià accedir més precisament al fetus a través de l’úter de la mare i reduir el temps de la intervenció, cosa que redueix l’índex de mortalitat.

Fins ara s’accedia a l’úter de la mare guiat tan sols per les imatges d’una ecografia, amb aquesta nova tècnica molt més precisa, ja s’han fet una vintena d’intervencions amb una taxa de supervivència d’almenys un dels dos fetus, d’un 90%.

Tags: Clínic, Sant Joan de Déu

Notícies semblants: