La gran Assumpció Balaguer ens ha deixat aquesta matinada amb 94 anys.

L’actriu catalana Assumpció Balaguer, viuda de l’actor Paco Rabal, ens ha deixat aquesta passada nit amb 94 anys.

Assumpció Balaguer estava ingressada en un hospital madrileny a conseqüència d’un ictus que va patir fa una setmana.

L’actriu, filla de Manresa, ja des de ben jove tenia passió pel teatre i amb tan sols 13 anys va ingressar a l’Institut del Teatre, entre actuació i actuació va conèixer a l’actor Paco Rabal amb qui es va casar l’any 1951 i va tenir dos fills, Teresa i Benito.


Com la majoria de dones del seu temps, va abandonar la seva professió per cuidar la casa i els fills, mentre el seu home es convertia en un dels actors de més fama mundial de l’època. Encara que va participar en alguna pel·lícula ocasionalment, el seu retorn als escenaris va ser quan l’any 2001 es va quedar vídua.

Ja tenia 75 anys, però l’edat no va ser cap problema pel seu èxit en el teatre o en la pantalla petita, una de les últimes actuacions va ser en la sèrie Polseres vermelles. 

L’any 2013 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Descansa en Pau Assumpció i des de M’agrada Catalunya volem donar el nostre més sincer condol a la seva família i amics.

Recordem-la amb l’entrevista que li van fer al programa (S)avis de TV3 on feia un balanç de la seva vida.

Tags: Assumpció Balaguer, Mor

Notícies semblants: