CIUTATS

El Vall d’Hebron inaugura la Sala per familiars de pacients més gran d’Europa

Hospital de La Vall d’Hebron

L’Hospital Infantil  la Vall d’Hebron de Barcelona ha inaugurat la Sala Familiar Ronald McDonald, per acollir als familiars dels nens hospitalitzats, l’espai d’aquestes característiques més gran d’Europa.

Es preveu que durant el primer any pugui acollir a 800 famílies, unes 2.000 persones podran descansar, treballar, menjar o relaxar-se en la nova sala que disposa de cuina, menjador, dutxes, taquilles, sala de descans, zona d’estar, sala de lactància, televisió, internet, zona de lectura i de jocs pels germans dels pacients.

La Sala rep el nom del seu impulsor a través de la Fundació Ronald McDonald que fa més de 20 anys treballa en la creació de programes que ofereixen suport a famílies amb nens que pateixen malalties greus i que molts cops s’han de desplaçar lluny del seu domicili per ser tractats.

Els pares dels nens prematurs o que pateixen una malaltia greu, han de passar molts dies o fins i tot mesos pendents del seu fill i sovint lluny del seu domicili. Amb aquesta sala es pretén que tinguin un lloc confortable on passar les llargues estones hospitalàries al costat de l’infant, en un oasi dins d’un hospital. No aconseguiran que oblidin la seva preocupació i patiment, però sí que ho facin d’una forma menys traumàtica.

Com ja estem acostumats els Hospitals Catalans continuen sent pioners en moltes coses, ahir mateix coneixíem la notícia de què L’Hospital de Sant Pau va fer la primera intervenció a Catalunya i la segona de l’Estat de Càncer de Pulmó sense passar per les costelles, una tècnica molt menys invasiva i amb un postoperatori molt més ràpid.

Actualment ja no era necessari obrir el pit del pacient per arribar al pulmó, es fa amb laparoscòpia, però fins ara els aparells havien de travessar els nervis que passen per sota de les costelles, cosa que feia molt dolorosa la recuperació. Ara ja no travessaran les costelles, amb aquesta nova tècnica es busca un espai natural per on arribar.

Antic Hospital de Sant Pau
Tags: Hospital de Sant Pau, Sala Familiar, Vall d'Hebron

Notícies semblants: