El menú de la Cimera del Clima què remourà la consciència dels dirigents mundials, a càrrec dels Germans Roca.

Germans Roca – Foto: Celler de Can Roca

Els Germans Roca del Celler de Can Roca han estat triats per confeccionar el menú de benvinguda que menjaran els líders mundials que assisteixin a la Cimera sobre el Canvi Climàtic que se celebrarà aquests dies a Madrid.

Els Germans Roca han volgut fer un menú que a més d’arribar a la boca dels assistents, també els transmeti un missatge, la necessitat d’aturar l’escalfament global del planeta. En aquesta Cimera es prendran decisions transcendentals per solucionar el problema del canvi climàtic, els Germans Roca volen que quan mengin tinguin present el que representa el seu menú.

El menú de benvinguda, al que han anomenat “La Terra s’esgota”, que es farà el pròxim dilluns, consisteix en sis plats amb missatge.

  • Un plat vol representar un llac sec. Està fet amb pols de bolets liofilitzats que quan s’afegeix aigua sembla fang.

  • El segon plat vol reflectir un dels problemes que patim al Delta de l’Ebre, la invasió d’espècies noves. Han preparat el plat amb el cranc blau del Parc del Delta de l’Ebre, espècie que es menja les cloïsses i escopinyes del Delta, causant un greu problema als pescadors.
  • El tercer és una mousse de plàncton, algues, gigartina pistillata, fonoll, fonoll marí i enoki, per demostrar que  passa quan aquestes plantes se sotmeten a altes temperatures, cosa que està passant en els nostres oceans.         
Amanida d’algues
  • El següent és per conscienciar sobre la fam al tercer món i el desaprofitament d’aliments que fem a l’anomenat primer món. Degustaran adobats de flors amb romesco de nous tendres, d’endívies, de flor de mora, flor d’agrella, brots de malva, jícama, caviar cítric, fulls de morera, all d’ós, fulls de tàpera, tempégarum, kimchi, miso, xucrut i llegums.
  • L’últim plat és per plantejar l’excés de carn que consumim i que com tots sabem els fems dels animals contribueixen a l’escalfament de la terra. Amb aquest plat volen demostrar que amb les proteïnes vegetals també es poden fer grans plats. L’han batejat amb el nom de Gaia Sagnant, Carnositat Vegetal, fet de remolatxa, síndria, pebrot vermell i ceba vermella.

L’aigua que serviran procedeix del desglaç del Pirineu, concretament de Tuixén i el vi serà el del Celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí arrasat per la riuada del passat octubre.

Perquè pensin en el tema del comerç just, han elaborat unes postres amb xocolata d’una comunitat indígena Colòmbia i un tomàquet de Kaduna procedent de Nigèria. Amb aquests dos ingredients, han preparat una Fava de cacau amb mousse de xocolata i un bombó de tomàquet.

Si els assistents esperaven trobar uns “callos a la madrilenya” un “cochinillo de Segovia“, un “Pulpo a Feira“, fricandó, gaspatxo o altre plat típic de la cuina espanyola, es trobaran amb aquests plats elaborats pels Germans Roca que segur són una delícia de la gastronomia del Celler de Can Roca. Esperem que ajudi als dirigents mundials a prendre les millors decisions pel nostre planeta.

Tags: Cimera Clima, Germans Roca, Menú

Notícies semblants: