Sabeu quin és l’origen del Calendari d’Advent?

Encara que és un costum molt arrelat al nostre país des de fa anys, l’origen del Calendari d’Advent prové del món anglosaxó del segle XIX. En l’Alemanya protestant els nens encenien una espelma cada dia d’advent.

L’advent és un període de quatre setmanes que marquen l’inici de l’any litúrgic i que van des del diumenge més proper al 30 de novembre fins al 24 de desembre.

El primer Calendari d’Advent es calcula que va ser a mitjans del segle XIX, però no tenia res a veure amb el que fem ara. No va ser fins a principis del segle XX quan va agafar l’aspecte actual. El calendari imprès tenia 24 caselles en la que es ficava una estampeta d’un sant, a partir dels anys 20 a cada casella es va començar a posar una xocolatina.

Actualment el Calendari d’Advent comença el dia 1 de desembre fins al 24 i a més de xocolatines acostumem a posar llaminadures, joguines o bombons. És un compte enrere pels nens i nenes que cada dia destapen una casella i se sorprenen amb el regalet que hi ha dins.

Durant aquests dies a la majoria de botigues i supermercats, podem trobar-los a un preu molt econòmic, alguns per menys d’1 €, però si volem ser creatius, el podem fer nosaltres mateixos.

Tags: Calendari Advent

Notícies semblants: