Com afecta l’abandonament de les pastures al canvi climàtic?


Un grup de científics de la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya estan fent un estudi de com pot afectar l’abandonament de les pastures del Pirineu al canvi climàtic.

Cada any s’abandonen 9.000 hectàrees de pastura a les muntanyes del Pirineu, el que fa que el bosc avanci una mitjana de 9.000 hectàrees a l’any. El que en un principi semblaria una bona notícia per lluitar contra el canvi climàtic, res més lluny de la realitat.

Xip guardant un ramat d’ovelles al Pla d’Anyella

El creixement del bosc suposa una reducció de la diversitat vegetal, una homogeneïtzació de les espècies i un major risc d’incendis forestals que poden ser més extensos i produir-se amb major freqüència.

Els grups de científics que han fet l’estudi, creuen convenient que es faci una gestió més òptima dels usos del sòl i veuen necessari potenciar polítiques perquè no s’abandoni el camp i els ramaders puguin viure del seu negoci.

En aquest sentit s’està fent una prova en una finca del Montseny, on s’estan fent cremes controlades i s’han recuperat pastures amb un ramat d’ovelles, encara que amb la mala publicitat que té avui en dia la carn, que cada cop més, sentim que és perjudicial per a la salut i que hem de restringir el seu consum, no sabem si els ramaders ho tindran gaire fàcil.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.