Tanca definitivament el Club Capitol – Adéu a Can Pistoles

Club Capitol – Foto: Grup Balañá

A final d’aquesta temporada el Club Capitol tancarà definitivament les seves portes, ja que el propietari del local no renovarà el contracte de lloguer que té amb el Grup Balañá, empresa que el gestionava des de l’any 1962.

En aquest mític local del capdamunt de la Rambla, Antoni Solé va obrir l’any 1923 el cinema Capitol, conegut per tota la ciutat com Can Pistoles, per les grans sessions de westerns que oferien.

Can Pistoles era una sala dedicada a determinats gèneres del cinema com terror, aventures i westerns. L’any 1952 es va projectar la pel·lícula “El Judas” d’Iquino, el primer passi es va fer en català, però van denunciar el cinema i el segon ja es va haver de fer en castellà.

A finals dels 80 van fer una reestructuració per ampliar a dues sales de cinema i a finals del 90 es va convertir en teatre.

L’actual Club Capitol va ser considerat com la casa de Pepe Rubianes, ja que el popular monologuista galaic-català com ell es definia, va estar treballant més d’onze anys. Fins a tal punt era la llar d’en Rubianes, que a la seva mort una de les sales porta el seu nom.

En 22 anys d’existència del Club Capitol s’han representat 379 espectacles, amb 14.000 funcions i més de 2,7 milions d’espectadors.

Recordem el Club Capitol amb un dels monòlegs del gran Pepe Rubianes, que si estigués encara entre nosaltres, diria allò de “Siempre salen ganando los mismos, los del tocho”.

 

Tags: Club Capitol

Notícies semblants: