Arriba a Catalunya la “taxa del provador” – 30 € per provar-se unes botes.

Ja fa anys que algunes botigues de l’Estat espanyol cobren per provar-se un article si després no s’acaba comprant.

Amb la proliferació de les compres per internet, els comerços físics venen observant que molta gent entra a les seves botigues simplement per emprovar-se un article, per després acabar comprant-lo en línia en les grans multinacionals de vendes per internet.

Per evitar aquesta pràctica que cada cop s’està fent més habitual, algunes botigues han decidit cobrar pel sol fet de provar-se un producte. Aquest és el cas de General Surfera del carrer Balmes de Barcelona,  una botiga de venda d’articles d’esport que cobra 30 € per emprovar-se unes botes de Snowboard.

La botiga argumenta que el preu que cobren no és simplement per provar-se les botes, a més ells ofereixen un servei d’estudi de la morfologia del peu i assessorament de quin model és més adequat per cada client.

Els 30 € seran descomptats si el client acaba comprant el producte. El problema començarà quan malgrat tot l’assessorament no ens trobem còmodes dins d’aquelles botes i decidim no comprar-les o si estem dubtant entre diverses marques i decidim visitar altres botigues fins a trobar les que ens vagin bé. En aquest cas ens sortiran cares les botes.

Si el client decideix ajornar la compra per més endavant, li donaran un val que podrà canviar per qualsevol altre producte de la botiga, aquí és on es demostra que no es paga per l’assessorament, és paga per provar.

Esperem que aquesta moda no tingui gaire èxit i no ens acabin cobrant pel sol fet d’entrar a la botiga.

Tags: Cobrar, provar

Notícies semblants: