184 Ajuntaments catalans han demanat revisar el valor cadastral per l’any 2020.

Girona

Un total de 184 municipis de Catalunya han demanat al Ministeri d’Hisenda la revisió dels valors cadastrals dels immobles urbans per l’any 2020. 

Excepte en dos municipis la revisió serà a l’alça, s’estima una pujada d’entre el 3% i el 5%, ja que la data de l’última revisió és anterior a l’any 2011. En canvi els dos municipis que van fer la darrera revisió l’any 2011 tindran una reducció del 3%. Aquests dos ajuntaments són Artesa de Lleida i Os de Balaguer (Lleida).

Com tots sabem l’Impost sobre Béns Immobles es calcula en funció del valor cadastral, per tant aquest es veurà augmentat en els 182 municipis en els quals la correcció es farà a l’alça i tan sols el veuran reduït els dos ajuntaments lleidatans.

Per tal d’evitar aquesta pujada d’impostos, cada Ajuntament podrà decidir si neutralitza l’increment de l’impost, per exemple aplicant un percentatge menor sobre la base imposable (valor cadastral) o alguna altra mesura que compensi l’augment.

Tarragona i Girona són les dues capitals que ho han sol·licitat, Barcelona i Lleida no patiran canvis.

Tarragona

Els 184 municipis catalans que han demanat la revisió:

Barcelona: Alella, Arenys de Mar, Vilassar de Dalt, El Masnou, Malgrat de Mar (Maresme), L’Hospitalet de Llobregat i Badalona (Barcelonès), Esparreguera, Gavà, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), Granollers, Sant Celoni, La Roca, Les Franqueses i Mollet del Vallès, Barberà i Castellar del Vallès, o Cubelles (Garraf).

Tarragona: Alcanar (Montsià), Ascó (Ribera d’Ebre), Cambrils, Vandellòs i Reus (Baix Camp), Tarragona, Roda de Berà i Constantí (Tarragonès), L’Espluga de Francolí i Montblanc (Conca de Barberà), o Valls.

Girona: Besalú (Garrotxa), Begur, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Camprodon (Ripollès), Girona (Gironès) L’Escala, Peralada, Portbou, El Port de la Selva (Alt Empordà), Vilobí d’Onyar, Lloret de Mar (Selva) i Puigcerdà (Cerdanya).

Lleida: Bellver de Cerdanya (Cerdanya), Guissona (Segarra), Vielha (Val d’Aran), Os de Balaguer (La Noguera) i Artesa de Lleida (Segrià), aquests dos últims veuran reduïts els seus valors cadastrals.

Un total de 1.092 municipis de tot l’Estat han demanat la revisió del valor cadastral dels seus immobles. Trobareu tots els municipis en l’Ordre HAC/1257/2019, del Ministeri d’Hisenda

Tags: Valor cadastral

Notícies semblants: