La Vall d’Hebron fa el primer triple trasplantament de tot l’Estat a una nena de deu anys. 

L’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona ha fet per primer cop a l’Estat espanyol un triple trasplantament de cor, fetge i ronyó a una pacient de pediatria i el primer que es realitza a tot el món a un pacient amb la patologia que pateix l’Iria.

A l”Iria que actualment té deu anys ja li hi havien trasplantat el cor quan tenia sis mesos i ara al mes d’octubre passat se li ha fet un doble trasplantament de fetge i ronyó. És la primera vegada que es fa un doble trasplantament de fetge i ronyó en un pacient pediàtric que ja havia rebut un trasplantament previ.

L’Iria pateix una malaltia de les anomenades minoritàries, una nefronoptisi tipus 9, conseqüència d‘una mutació en el gen NEK8 que causa defectes greus en òrgans com el cor, fetge o ronyó, també en el sistema nerviós i provoca alteracions òssies. La majoria de pacients no superen els primers mesos de vida i molts ja neixen morts.

En els darrers anys un de cada tres trasplantaments s’ha fet a Catalunya i l’Hospital de la Vall d’Hebron és líder europeu en ells. 

Tags: Vall d'Hebron

Notícies semblants: