NATURA

L’espectacular ball dels Estornells als Aiguamolls de l’Empordà.

Foto: Daniel Biber

La natura no para de sorprendre’ns dia a dia i en aquest cas són els estornells els que ens brinden un espectacle digne del millor teatre del món.

No assagen cada dia com ho fan els professionals de la dansa clàssica ni cada cap de setmana com la majoria d’esbarts dels nostres pobles i ciutats, per ells és una cosa innata i una forma de sobreviure.

Els estornells són unes aus gregàries que durant l’època d’hivern, quan ja no han de cuidar les seves cries, es dediquen a la seva pròpia supervivència. Formen grans bàndols volant a l’uníson per a evitar als seus depredadors.

Foto: Daniel Biber

Per les àguiles o els falcons, els principals depredadors dels petits estornells trobar-se amb milers i milers d’aquestes aus de poc més de 20 cm volant conjuntament i sincronitzades, representa un gran problema per la seva captura.

Volen seguint dos principis, el de la comunicació i el de la llum. Amb el soroll que fan durant el vol avisen als seus companys de la seva posició perquè els segueixin i amb el de la llum, procuren seguir la silueta dels seus companys formant una gran manada ben espessa, impenetrable pels seus depredadors.

Són capaços de formar autèntiques siluetes unes siluetes inimaginables per a la ment humana. Grans fotògrafs es passen hores i hores o fins i tot dies per poder immortalitzar imatges com les que va fer el fotògraf alemany Daniel Biber durant quatre dies seguits.

 

 

 

Tags: Ball, Estornells

Notícies semblants: