La captura de Pokémons com a solució per l’aïllament i el sedentarisme de la gent gran.

Pokémon Go el que simplement era un joc més de tots els que ens podem descarregar pel nostre mòbil, s’ha convertit en un dels jocs més populars en els darrers anys, més de mil milions de descàrregues en els últims tres anys.

Fins ara teníem la convicció que aquests tipus de jocs eren tan sols per a la gent jove, però el Pokémon Go ha aconseguit traspassar la barrera de l’edat, gent de tres generacions dediquen part del seu temps a caçar monstres virtuals que surten al nostre pas.

Però aquesta distracció va més enllà de ser un simple joc, és una forma de fer amics, una forma de socialització i una solució al sedentarisme, ja que per poder caçar Pokémons i superar totes les missions que ens demana el joc haurem de fer uns quants quilòmetres cada dia.

Trobada a la Maquinista un dia de Comunity Day Pokémon

Aquestes dues característiques del joc, la socialització i el fet de caminar són les que han fet que personal sanitari i treballadors socials l’estiguin recomanant cada dia més a la gent gran com a solució al seu sedentarisme i aïllament.

El Pokémon Go en poc temps s’ha convertit en un joc en el qual es troben avis, pares i néts tots a la recerca i captura d’un monstre virtual. A les grans ciutats es fan esdeveniments on es troben jugadors, es creen grups a les xarxes socials per quedar a una hora i anar plegats a fer les diferents missions que ens demana el joc, cosa que afavoreix l’amistat entre els jugadors.

Tots sabem que un dels principals problemes de salut de la gent gran és la poca activitat física que tenen i que pot provocar greus patologies cardiovasculars, una bona forma d’evitar-les és caminar i el Pokemon Go els ajuda a fer-ho. Hi ha persones que cada dia fan més de 30 o 40 mil passos jugant al Pokémon Go.

Tags: Pokémon Go

Notícies semblants: