Sant Antoni i els Tres Tombs a la ciutat de Barcelona – Del 10 al 26 de gener 2020

Un cop acabades les festes nadalenques i al voltant del 17 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abat, Barcelona celebra una gran festa, podríem dir que el Cicle Festiu de Sant Antoni és la festa major d’hivern de la Ciutat Comtal.

Des del 10 de gener que comença el Festival Tradicionàrius i fins al 26 de gener Barcelona acull una sèrie d’actes al voltant del foc, dels cavalls i els seus carruatges o els diables. Més de vint activitats per gaudir aquests dies.

Els Tres Tombs

Programa del Cicle Festiu de Sant Antoni

 

10 de gener – 33è Edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius

Per inaugurar el Festival avui es farà la tradicional cercavila pels carrers de la Vila de Gràcia a càrrec del grup de percussió Kabum i el col·lectiu Guirigall i després un concert homenatge a Kepa Junkera.

El seguit s’iniciarà a la plaça de la Vila de Gràcia a les 22.00 h i acabarà al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) a la plaça d’Anna Frank, s/n, on tindrà lloc el concert a partir de les 22.30 h.

11 i 12 de gener – Els Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar

La Festa dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar comença el dissabte 11 a les 20.30 amb els Tres Tombs Infernals, una representació de la llegenda de Sant Antoni a càrrec de la colla de diables de la Satànica de Sant Andreu que se celebra a la plaça de Can Fabra.

Foto: La Satànica de Sant Andreu

La Satànica en un espectacle de pirotècnia i un correfoc triple, explica com Sant Antoni va ser temptat per Satanàs amb plaers terrenals com el poder, la beguda o el sexe.

Continua l’endemà diumenge 12 de gener amb la Cavalcada dels Tres Tombs que aquest any celebra la 93è edició. Carruatges, calesses, tartanes, carros de traginers, etc. ompliran els carrers de Sant Andreu.

La concentració tindrà lloc a les 10.00 h a l’antiga fàbrica Fabra i Coats, per sortir a les 11.30 h. La benedicció es farà a les 12.15 h.

Tres Tombs de Sant Andreu Palomar – Foto: Ajuntament de Barcelona

Del 13 al 18 de gener – La Porkada del Clot

Aquesta és la celebració més recent de les festes de Sant Antoni, la Porkada del Clot, una festa que uneix el foc i la gastronomia des de fa sis anys. El gran protagonista és un porquet, la festa comença el dilluns 13 amb degustacions de tapes amb porc als bars del barri i acaba el dissabte 18 amb una festa matinera que organitzen els Diables del Clot amb el seu capgròs el Pork del Clot, amb una cercavila des del carrer Rogent amb Rosselló fins al mercat del barri. A la tarda finalitza amb un correfoc.

Foto: Facebook La Pokada del Clot

25 de gener – Cavalcada dels Tres Tombs de Barcelona

Dissabte 25 de gener se celebrarà la Cavalcada dels Tres Tombs més antiga de la ciutat, aquest any es farà la 195è edició.

Començarà a les 10.30 al barri de Sant Antoni, en les confluències de l’avinguda del Paral·lel amb el carrer Tamarit, a les 10.45 es llegirà el pregó davant el Mercat de Sant Antoni, a les 11.15 es farà la benedicció dels animals a la Ronda Sant Pau, davant el núm. 72, a les 12.45 es faran els parlaments davant el Mercat de Sant Antoni i finalitzarà al voltant de les dues del migdia al carrer Manso.

Cavalcada dels Tres Tombs – Foto: Ajuntament de Barcelona

25 de gener – Foguerons de Sa Pobla a la Vila de Gràcia.

Ja fa vint-i-vuit anys que les places de la Vila de Gràcia celebren la Festa dels Foguerons de Sa Pobla, una festa importada de Mallorca però que any rere any s’ha anat arrelant tant Gràcia que ja es considera la festa major d’hivern de la Vila.

El dissabte 25 al vespre amb l’encesa dels Foguerons comença la revetlla als carrers i les places de la Vila. Al voltant la foguera es cou la carn a la brasa, es canta i es balla. Aquest any ho celebren a la plaça del Diamant, la plaça de la Virreina, la placeta de Sant Miquel, els carrers de Joan Blanques, de la Llibertat, Fraternitat, Puigmartí, Berga, Tordera i Verdi.

 

Tags: Barcelona, Els Tres Tombs, Festa Sant Antoni

Notícies semblants: