La Vall d’Aran, Menorca i Astúries llocs imprescindibles a visitar segons el New York Times.

El prestigiós diari The New York Times cada any emet una llista amb els llocs imprescindibles a visitar. Aquest any en la llista dels 52 llocs preferits per l’any 2020, figuren la Vall d’Aran en el lloc 46, Menorca en el 41 i Astúries la primera posicionada de l’Estat espanyol en el lloc 25.

En la breu descripció que fan de cada lloc, la Vall d’Aran la defineixen amb aquestes paraules:

“Enfundar-se unes bones raquetes de neu solia ser una de les poques maneres de submergir-se en aquesta vall pirenaica durant l’hivern. L’accés ara és més fàcil, un viatge de poc més de 300 km vorejat de pins des de Barcelona, gràcies a la millora de les carreteres i un túnel, però la Vall d’Aran continua sent una cultura a part”.

Baqueira Beret

“L’aïllament de segles d’antiguitat ha fet conservar els seus pobles medievals, la llengua aranesa i la natura verge, que serveix com un magnífic teló de fons per una escena emergent d’aventura a l’aire lliure que resta eclipsada en gran manera per l’enlluernament de Barcelona i a costa”.

“L’estació d’esquí de Baqueira-Beret actualment té més de 160 km de pistes, amb una recent expansió al seu cim més alt, el Cap de Baciver, això com el terreny fora de pistes al voltant de la Baixada d’Escornacabres“.

“A l’estiu es pot fer turisme de senderisme o ciclisme per la multitud de camins que s’estenen arreu del Pirineu, fins i tot fer un tros del Camí de Santiago”.

De Menorca, que ocupa el lloc 41 opinen:

Menorca

“Estimada pels seus paisatges salvatges i platges verges, Menorca, la segona en extensió de les Illes Balears i Reserva de la Biosfera declarada per la Unesco, s’està preparant per atraure una multitud artística l’any 2020, l’Hauser & Wirth, una de les millors galeries contemporànies del món estrenarà un centre d’art massiu a l’Illa del Rei, un illot amagat en el Port de Maó, dins de l’antic Hospital Naval del segle XVIII i les seves dependències”.

“La galeria promet contribuir a la restauració completa de l’Hospital i preservar l’ecosistema de l’àrea a través dels jardins dissenyats pel paisatgista Piet Oudolf, amb exposicions rotatives, activitats educatives i un restaurant”.

I d’Astúries destaquen

Cudillero

“Les vessants maragdes de les seves muntanyes caient al mar. Astúries ha estat durant molt temps refugi d’estiu de la gent que volia evitar les masses que abarroten les costes mediterrànies. Els seus formatges, la seva gastronomia, l’ecoturisme o l’hospitalitat de la seva gent fa que sigui un entorn meravellós que no es pot deixar de visitar”.

Els tres primers llocs de la llista, l’ocupen Washington, les Illes Verges Britàniques i el petit poble de Rurrenabaque del nord-oest de Bolívia.

Tags: Vall d'Aran

Notícies semblants: