Buiden l’estany de Puigcerdà per netejar-lo d’espècies invasores.


-1
1 share, -1 points
L’Estany de Puigcerdà

L’augment de carpes i altres espècies exòtiques invasores que en els darrers anys s’han detectat a l’estany de Puigcerdà obliga buidar-lo, per tal de fer una neteja i un tractament específic.

Aquesta setmana els Agents Rurals de la zona i una empresa especialitzada procediran a buidar els 900.000 m³ d’aigua que conté, per netejar-lo de les carpes i altres espècies invasores que algú deliberadament ha anat llençant a l’estany durant aquests darrers anys.

Darrerament l’aigua de l’estany estava molt bruta i contaminada en part per les femtes de les carpes, això va ser el motiu perquè aquest estiu es va suspendre la clàssica Travessa del llac nedant i segur que també trobaran residus llençats per la gent que el visita.

Les carpes i altres especies seran capturades amb pesca elèctrica, un sistema que permet capturar-los sense que comporti cap efecte nociu per a l’ecosistema, facilitant la seva captura amb xarxes per després portar-los a un hàbitat més adient per a elles.

Des de l’any 2005 no s’havia buidat l’estany, quan es van fer unes obres de reparació dels murs de contenció.

També us pot interessar: (clica a la foto per entrar a l’article)

Història de l’Estany de Puigcerdà

T'agrada? Compartiex-ho!

-1
1 share, -1 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
3
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. la unica especie invasora es l´huma, es molt perillos, destrueis tot al seu pas, naturalesa, animals… que els i eu fet aquets pobras animals? veus com tinc rao…