Buiden l’estany de Puigcerdà per netejar-lo d’espècies invasores.

L’Estany de Puigcerdà

L’augment de carpes i altres espècies exòtiques invasores que en els darrers anys s’han detectat a l’estany de Puigcerdà obliga buidar-lo, per tal de fer una neteja i un tractament específic.

Aquesta setmana els Agents Rurals de la zona i una empresa especialitzada procediran a buidar els 900.000 m³ d’aigua que conté, per netejar-lo de les carpes i altres espècies invasores que algú deliberadament ha anat llençant a l’estany durant aquests darrers anys.

Darrerament l’aigua de l’estany estava molt bruta i contaminada en part per les femtes de les carpes, això va ser el motiu perquè aquest estiu es va suspendre la clàssica Travessa del llac nedant i segur que també trobaran residus llençats per la gent que el visita.

Les carpes i altres especies seran capturades amb pesca elèctrica, un sistema que permet capturar-los sense que comporti cap efecte nociu per a l’ecosistema, facilitant la seva captura amb xarxes per després portar-los a un hàbitat més adient per a elles.

Des de l’any 2005 no s’havia buidat l’estany, quan es van fer unes obres de reparació dels murs de contenció.

També us pot interessar: (clica a la foto per entrar a l’article)

Història de l’Estany de Puigcerdà
Tags: Estany, puigcerdà

Notícies semblants: