La primera Biblioteca sense llibres arriba a Barcelona – La Biblioteca de les Coses

No és fàcil d’imaginar una biblioteca sense llibres, però el concepte de préstec es pot aplicar a moltes més coses. Ara arriba a Barcelona per primer cop la Biblioteca de les Coses.

Sovint compren estris o aparells que tan sols els necessitem en un moment puntual i després queden arraconats a casa, fins que acabem llençant-los per falta d’ús o d’espai per guardar-los.

Amb la Biblioteca de les Coses ens estalviarem aquest enrenou i li donem una segona vida a un aparell que ja no necessitem, contribuint així a la sostenibilitat del planeta, generant menys residus innecessaris i ens resultarà molt més econòmic.

Amb aquesta idea ha nascut el projecte de la Biblioteca de les Coses del barri de Sant Martí de Barcelona, un espai de préstec d’objectes, on també es faran tallers i activitats, amb la col·laboració de Nusos cooperativa, Rezero i els veïns voluntaris del barri de La Verneda i La Pau.

Pregunteu-vos quants cops a l’any utilitzeu un trepant, una serra de calar, una motxilla o una tenda de campanya per anar d’excursió, etc., objectes que la majoria tenim a casa ocupant un gran espai i que no fem servir gaire. I si parlem de temes de salut, en moments puntuals de la nostra vida potser necessitarem unes crosses o una cadira de rodes. Podem sumar-nos al modern concepte del minimalisme i visitar la Biblioteca de les Coses quan necessitem quelcom.

Tots els objectes que podrem trobar són procedents de donacions de veïns i veïnes, així que si teniu alguna cosa per compartir, poseu-vos en contacte amb La Biblioteca de les Coses, ubicada al Casal Ca l’Isidret del carrer Josep Pla, 174 del barri de Sant Martí de Barcelona.

Funciona com un servei de lloguer o préstec, a un preu que oscil·la entre 1 i 3 euros a la setmana per poder emportar-nos l’objecte que necessitem. De moment només obren dues tardes a la setmana, els dimarts i els dijous. Tenen cinc zones diferenciades, segons la classificació dels objectes, l’espai s’ha dividit en oci i aventura, neteja i llar, oficina, salut i bricolatge.

Tags: Biblioteca, Coses

Notícies semblants: