ESPORTS

Ja heu visitat la nova botiga del Barça a Canaletes?

El passat mes de setembre el Futbol Club Barcelona obria una nova botiga a poc més de 150 metres d’on tot va començar l’any 1899, quan Joan Gamper va fundar el club en el Gimnàs Solé i a dos passos de l’emblemàtica Font de Canaletes, lloc de celebracions de les victòries del club blaugrana. La “Barça Store Canaletes” està ubicada en el número 124 de les Rambles de Barcelona, en un edifici amb molta història pel club.

En els anys 30 del segle passat era la seu del diari “Las Noticias“, que tenia el costum de posar unes pissarres al carrer on mostraven els resultats dels partits de futbol i altres esports. Eren altres temps, no hi havia televisió ni plataformes digitals i la gent es reunia al carrer per veure com anava el seu equip i fer tertúlies entre ells. D’aquí neix el costum de les celebracions del Barça a Canaletes.

Seu del diari “Las Noticias”

L’any 1945 va passar a ser un hotel, l’Hotel Montecarlo fins que ara fa set anys va tancar i l’edifici estava desocupat. El Barça li ha donat una segona vida a aquest edifici modernista, construït a les acaballes del segle XIX.

La “Barça Store Canaletes” és la cinquena botiga gestionada 100% pel club blaugrana, junt amb les del Camp Nou, Passeig de Gràcia, La Roca Village i la de la Terminal 2 de l’Aeroport del Prat. Ocupa 1900 m² dividits en tres plantes on podrem trobar tots els productes de la marca blaugrana.

La remodelació de l’edifici és obra de l’arquitecte Juli Capella, respectant en tot moment els motius decoratius del modernisme i noucentisme que tenia, com la ceràmica, el marbre i la fusta, de gran valor artístic.

Només entrar a la botiga serem rebuts per la plantilla del primer equip de futbol, no us penseu que els hi podreu demanar un autògraf, es tracta d’un holograma que simula el vestuari del Camp Nou.

La planta principal està dedicada a la roba masculina i les equipacions del primer equip, amb pantalles led que reprodueixen constantment imatges del Camp Nou. En aquesta planta també podrem veure una rèplica de la Font de Canaletes.

La primera planta allotja la roba femenina i les equipacions de les seccions professionals del club blaugrana. En aquesta planta estava l’antic saló de te de l’Hotel Montecarlo, ara convertit en un aparador del millor jugador de món, Leo Messi, que gràcies al gran finestral es pot veure des del carrer.

Els més petits també tenen el seu espai en la secció infantil, on a més trobaran una àrea de jocs, amb una gran pantalla led que representa un petit camp nou i una rèplica en miniatura de la banqueta del Barça. En la secció Printing Lab, podran personalitzar els seus objectes, samarretes, clauers, bosses, etc.

La planta superior està dedicada a la història del club, amb un gran mural que ens recorda els moments del Barça i un lloc adquirir entrades pel Camp Nou o el Museu.

Tags: Barça Store Canaletes

Notícies semblants: