Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la Candelera riu, l’hivern és viu.


1

Els serveis Meteorològics de Catalunya anuncien un cap de setmana primaveral amb la pujada de temperatura, però no ens hem de refiar, ja que la previsió per la setmana vinent és una forta davallada de les temperatures. Sembla que aquest any la dita famosa de la Candelera es complirà.

“Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la Candelera riu, l’hivern és viu”

 

Quaranta dies després de Nadal celebrem la Candelera, una festa que commemora la presentació de Jesús en el temple de Jerusalem, ja que segons les creences jueves, les mares havien d’esperar quaranta dies després del part per purificar-se i no podien presentar el nen a les autoritats religioses fins passats aquests dies.

Amb el pas dels anys, es va anar arrelant el costum què les dones, principalment les que havien estat mares feia poc, portessin candeles enceses per beneir creient que les protegirien. Amb aquesta festa es donen per acabades les festes nadalenques i molta gent creu que no s’ha de treure el pesebre fins a la Candelera.

Per la Candelera es fa una de les Fires més importants de tota Catalunya, la Fira de la Candelera de Molins de Rei que aquest any celebra la seva 169è edició.

La Fira de la Candelera de Molins de Rei es remunta a l’any 1852, quan un grup de grans empresaris, agricultors i l’Ajuntament li demanen a la Reina Isabel II que institueixi aquesta Fira. En els primers anys, la fira es limitava a una mostra de bestiar i productes agrícoles, però amb el pas dels anys i la industrialització sobretot del ram tèxtil, la fira es va anar ampliant i l’any 1951 es fa la Primera Exposició Industrial i Agrícola.

Actualment és una de les fires més grans de les que es fan al nostre territori, s’ha anat adaptant als temps, sense oblidar el seu caràcter preeminentment agrícola, s’ha ampliat a altres sectors com els de la bijuteria, roba, brocanters, productes artesanals, etc. i també s’han anat incorporant activitats culturals o lúdiques.

Foto: Candelera.cat

Els carrers centrals de la Vila de Molins de Rei s’omplen de paradetes que reben gent d’arreu de Catalunya. També mereixen especial atenció la fira d’alimentació, la fira ecològica, la fira de les arts i la mostra de bestiar.

L’any 2002 la Generalitat de Catalunya va declarar la Fira de la Candelera, Festa Tradicional d’Interès Nacional, per considerar-la una celebració que mostra la cultura i la tradició catalana.

Ahir divendres 31 de gener va obrir la Fira de la Candelera 2020, amb més de 900 expositors i continuarà tot el cap de setmana, quan es preveu que més de 300.000 persones visitin la fira.

Clica a la imatge per veure el Programa complet de la Fira de la Candelera 2020


T'agrada? Compartiex-ho!

1

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
3
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
3
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
3
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.