Els més joves a creuar el Camí de l’Himàlaia sense assistència, han estat dos catalans.

Sergi Unanue i David Benedicto – Foto: Twitter

Els dos joves catalans, Sergi Unanue i Dani Benedicto han estat les persones més joves del món que han aconseguit creuar el Gran Camí de l’Himàlaia sense assistència, és a dir sense ningú al darrere, ni guies, ni portadors, ells sols i les seves motxilles de 25 kg cada una.

Aquestes han estat les paraules d’en Sergi Unanue a Twitter un cop aconseguida la fita:

“Increïble… però cert! Després de caminar durant més de 1.700 km i pujar i baixar 175.000 metres de desnivell en 99 dies, ens hem convertit en els més joves (i unes de les poquíssimes persones) del món que han creuat l’Himàlaia caminant. UAU!!😱😱😱😱”

Dos experts i apassionats de les muntanyes, Sergi Unanue, un periodista de Banyoles que havia treballat com a redactor de Betevé i Dani Benedicto, a més de ser els més joves a fer-ho sense assistència, també han estat els primers catalans i una de les poques expedicions del món que han aconseguit aquesta travessia, considerada com una de les complicades del món.

Al llarg d’aquests tres mesos de travessia per la serralada més alta del món, han patit des de deshidratacions fins a congelacions en els dits de les mans, per sort lleus, però l’experiència ha valgut la pena. Observar el cel des d’un dels punts més alts del planeta, segur que té les seves recompenses.

Felicitats nois per la vostra fita aconseguida.

 

Tags: Himalaia

Notícies semblants: