Una empresa de la Cerdanya crea una màquina per reduir l’alcohol del vi.

Màquina reductora del nivell d’alcohol – Foto: Alacarte Ventures SL

Alacarte Ventures, S.L. és una jove empresa del Vilar d’Urtx pentanyent al municipi de Fontanals de Cerdanya que va començar la seva activitat l’any 2018 i que ha creat una màquina per reduir l’alcohol de qualsevol beguda, encara que de moment s’han centrat tan sols en el vi.

Aquest és un sistema pioner al món, és la primera màquina del món capaç de reduir el percentatge d’alcohol de qualsevol ampolla de vi mantenint la seva essència i les seves qualitats organolèptiques, de forma que el consumidor no nota cap diferencia.

Encara que es tracta d’una empresa de recent creació, la idea va sorgir fa 14 anys, quan es va començar a sancionar amb punts per conduir superant la taxa d’alcoholèmia. Els cinc socis fundadors, tots relacionats amb el món de la gastronomia, tement que el consum de vi baixés per culpa del carnet per punts, es van plantejar la idea de trobar alguna solució.

Màquina reductora del nivell d’alcohol – Foto: Alacarte Ventures SL

Els cinc socis fundadors van ser Pere Castells, excap científic del Bulli; Pere Planagumà, excap de cuina del Celler de Can Roca; Jordi Gàmez, l’exdirector general de Rakuten Spain; Jordi Millan, cocteler i l’actual director general d’Alacarte Ventures, SL, Aleix Barandiaran.

12 persones, treballen des d’Esade Creapolis, el parc d’innovació de l’escola de negocis catalana a Sant Cugat de Vallès, i als pocs metres disposen d’un laboratori de proves i investigació. Amb una inversió inicial de 500.000 € i anys de desenvolupament han aconseguit la primera màquina desalcoholitzadora a la que va seguir una segona millorada.

La màquina, que han batejat amb el nom d’Alacarte està pensada per ser distribuïda entre el sector de l’hostaleria, bars, cafeteries, restaurants, hotels. No és més gran que un microones i és capaç de reduir el percentatge d’alcohol que desitgi el client en tan sols cinc minuts, gràcies als filtres que té al seu interior.

Alacarte Ventures, SL, va presentar la seva màquina innovadora el passat mes de desembre a les Science & Cooking Public Lectures de la Universitat Harvard a Boston (Estats Units) i es preveu que surti al mercat l’any 2021.

Tags: Cerdanya

Notícies semblants: