La catalana Gisela, protagonista d’una de les anècdotes de la nit dels Oscars 2020

Gisela, la cantant catalana ha participat aquesta matinada en la Gala dels Oscars 2020, cantant amb altres artistes de Dinamarca, Alemanya, Japó, Amèrica Latina, Noruega, Polònia i Rússia, el tema central de la pel·lícula “Frozen2

Cada artista interpretava un tros de la cançó en l’idioma del seu país i quan començava l’actuació de Gisela, es podia veure un rètol que la presentava com la cantant que ho faria en “Castellà” i quan va aparèixer la cantant llatinoamericana Carmen Sarahí, en el rètol es podia llegir Spanish, com si castellà i espanyol fossin dues llengües diferents. Potser l’anècdota s’haguera pogut evitar si Gisela ho hagués fet en català. 

Gisela va prestar la seva veu a la princesa Elsa de la pel·lícula Frozen: El reino del hielo, tant en la versió en castellà com en català, mentre Carmen Sarahí ho va fer per la versió llatinoamericana.

A banda de l’actuació de Gisela, la representació espanyola no ha tingut gaire èxit en aquesta edició dels Oscar, ni Almodóvar amb “Dolor i Gloria“, nominat a la millor pel·lícula estrangera, ni Antonio Banderas nominat al millor actor, ni Klaus nominada al premi a la millor pel·lícula d’animació. Tots tres tornaran sense cap estatueta.

La gran triomfadora de la Gala dels Oscar 2020, ha estat la sud-coreana “Parasits” que amb els Oscar a la millor pel·lícula i millor director, s’ha convertit en la primera pel·lícula en llengua no anglesa a guanyar el premi a la millor pel·lícula, després de 92 anys d’història dels premis de l’Acadèmia.

Tags: Gisela, Oscar 2020

Notícies semblants: