Girona prohibirà passejar els gossos pels jardins de la ciutat i multarà per no tirar aigua als orins.

En el ple de l’Ajuntament de Girona celebrat ahir 10 de febrer es va aprovar la nova ordenança sobre tinença d’animals, que un cop aprovada definitivament i entri en vigor, previsiblement al voltant de l’estiu, prohibirà passejar els gossos per les zones enjardinades de la ciutat i preveu multes per no netejar amb aigua els orins o no recollir els excrements de les nostres mascotes.

L’únic partit que ha votat a favor de la nova ordenança ha estat el partit del govern, JxCat, però gràcies a l’abstenció de tots els membres de l’oposició, l’ordenança ha tirat endavant, per 9 vots a favor i 18 abstencions.

Segons declaracions del regidor de Sostenibilitat, Martí Terés a TV3, a Girona cada cop hi ha més gossos, tan sols censats actualment són 3.475 i es feia necessari adaptar la normativa existent del 2009 a la nova realitat. L’augment del nombre d’animals i el creixement de l’incivisme dels amos, ho han fet necessari.

Els gossos podran passejar per tota la ciutat, excepte en zones enjardinades i en llocs on hi hagi jocs infantils. S’obligarà als amos a portar bosses per recollir els excrements i aigua per netejar els orins, que tanta corrosió ocasionen en el mobiliari urbà o façanes d’edificis.

El sol fet de no portar bossa o ampolla amb aigua serà motiu de multa que pot anar des de 100 a 750 €. En declaracions del regidor a TV3, aquest ho justifica amb aquestes paraules:

“Si trobem algun propietari que no porta bosses o una ampolla amb aigua, vol dir que difícilment tindria intenció de netejar-ho”

La nova ordenança també prohibeix alimentar animals salvatges i preveu multes de 1.500 € per qui ho faci i en cas de reincidència pot arribar fins a 3.000 €. Els únics que podran alimentar als gats són els voluntaris que controlen les colònies i que l’ajuntament està intentant reduir.

Fa pocs dies vam conèixer la notícia de què l’Ajuntament d’Esparreguera repartia ampolles d’aigua plegables entre els propietaris dels gossos censats al municipi, per tal que netegin els orins.

Tags: Girona, Gossos

Notícies semblants: