Sabeu per què al Claustre de la Catedral de Barcelona hi viuen 13 Oques blanques?


2

Un dels atractius de la Catedral de Barcelona, són les 13 Oques blanques que viuen permanentment al Claustre.

Hi ha dues teories del perquè d’aquests inquilins al temple. Una d’elles i la més coneguda és que són en record dels 13 anys que tenia Santa Eulàlia, la primera patrona de la ciutat i els 13 martiris a la que la van sotmetre els romans.

Les oques del Claustre de la Catedral de Barcelona

Santa Eulàlia era una jove de Sarrià que es va enfrontar a les tropes romanes per la persecució que patien els cristians, la van capturar i martiritzar 13 cops, un martiri diferent per cada any que tenia. Segons la llegenda, unes oques la van avisar de l’arribada dels romans.

La segona teoria i potser més creïble, és la d’un pagès que va anar a visitar a un parent que era canonge i li portava dues oques com a regal. Quan va arribar li va preguntar on podia deixar les oques i en canonge li va dir que al safareig del claustre.

Aquella nit uns lladres van entrar a robar a la Catedral, les oques en sentir soroll en mig de la nit, es van esparverar i van espantar els lladres, que van fugir sense el botí. Des de llavors vigilen el Claustre de la Catedral.


T'agrada? Compartiex-ho!

2

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
18
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
3
Em diverteix
M'agrada M'agrada
7
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
4
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.