Sabeu per què al Claustre de la Catedral de Barcelona hi viuen 13 Oques blanques?

Un dels atractius de la Catedral de Barcelona, són les 13 Oques blanques que viuen permanentment al Claustre.

Hi ha dues teories del perquè d’aquests inquilins al temple. Una d’elles i la més coneguda és que són en record dels 13 anys que tenia Santa Eulàlia, la primera patrona de la ciutat i els 13 martiris a la que la van sotmetre els romans.

Les oques del Claustre de la Catedral de Barcelona

Santa Eulàlia era una jove de Sarrià que es va enfrontar a les tropes romanes per la persecució que patien els cristians, la van capturar i martiritzar 13 cops, un martiri diferent per cada any que tenia. Segons la llegenda, unes oques la van avisar de l’arribada dels romans.

La segona teoria i potser més creïble, és la d’un pagès que va anar a visitar a un parent que era canonge i li portava dues oques com a regal. Quan va arribar li va preguntar on podia deixar les oques i en canonge li va dir que al safareig del claustre.

Aquella nit uns lladres van entrar a robar a la Catedral, les oques en sentir soroll en mig de la nit, es van esparverar i van espantar els lladres, que van fugir sense el botí. Des de llavors vigilen el Claustre de la Catedral.

Tags: Barcelona, Catedral, Oques

Notícies semblants: