Racons i Paratges Preferits de Catalunya

Muntanyes de Lles i Aransa – Foto cedida: @paratges_preferits

No ho acostumem a fer, però avui us volem recomanar un compte d’Instagram, Paratges Preferits. Un nou projecte que combina espectaculars fotografies amb reflexions inspirades en cada paisatge. A través de les seves fotografies ens ensenyaran rutes i en donaran detalls per descobrir racons de Catalunya i d’arreu de món.

Refugi del Pradell – Lles

Un paratge espectacular tant en temps de neu com a ple estiu, el Refugi del Pradell a 2.100 metres d’altitud en la muntanya de Lles, al vessant sud de la Tossa Plana de Lles.

Refugi del Pradell – Foto cedida: @paratges_preferits

“La lluita és l’únic refugi digne de les dissidents, de les inconformistes.

Buscar refugi no és defugir, és cuidar-se.

Refugiem-nos”

@paratges_preferits

Refugi Font de les Pollineres i Estanys de la Pera

Per arribar al Refugi Font de les Pollineres i als Estanys de la Pera, a 2357 metres d’altitud ho haurem de fer des de Lles de Cerdanya o Aransa.

Refugi Font de les Pollineres i Estanys de la Pera – Foto cedida: @paratges_preferits

Santuari de Santa Maria de Queralt

Al capdamunt de la Serra de Queralt, trobem l’anomenat “Balcó de Catalunya” per les seves espectaculars vistes i en ell trobem el Santuari de Santa Maria de Queralt. 

Segons una antiga llegenda, els ramats d’ovelles i vaques de Vilaformiu solien pasturar per aquests indrets, un dia el pastor que les guardava va veure com un dels bous s’enfilava cap amunt sense parar. Quan el pastor va arribar a dalt de la muntanya va veure al bou tot agenollat davant una petita imatge de la Mare de Déu que estava mig amagada en una roca.

El pastor va agafar la imatge, l’embolica amb una manta, recull el ramat i baixa cap a casa. La seva sorpresa és que quan arriba a casa se’n dona que la imatge ha desaparegut. Tot estranyat, l’endemà torna a pujar a la muntanya i troba la imatge de la Mare de Déu en el mateix indret que el primer dia, torna a endur-se-la i de nou desapareix, torna a fer el mateix fins que ho explica a la gent de Vilaformiu. Entre tots decideixen que la Mare de Déu de Queralt volia ser venerada en aquell indret, a l’ombra d’un cirerer que va florir fora de temps. 

Santuari de Santa Maria de Queralt – Foto cedida: @paratges_preferits

Resiliència 

Sota un sistema on s’espera de nosaltres que sempre estiguem bé, ser resilients és quasi una obligació.

Busquem la llibertat de la tristesa o de l’angoixa quan aparegui a les nostres vides.

Normalitzem-ho.

@paratges_preferits

Si sou usuaris d’Instagram, us demanem que seguiu a Paratges Preferits , sempre és bo donar suport a la gent que comença i segur que en ells trobarem moltes imatges de racons del nostre país.

Tags: Natura i pobles

Notícies semblants: