Vosaltres celebreu el dia dels Enamorats o Sant Jordi? Qui era Sant Valentí?

Avui 14 de febrer, gran part del món celebra el dia dels enamorats en honor a Sant Valentí, però qui va ser aquest sant?

Sant Valentí va viure a Roma en el segle III dC, durant el mandat de l’emperador Claudi II (Claudius Aurelius Marcus Gothicus). Aquest bon home no va tenir una altra idea que prohibir el matrimoni dels nois joves, perquè creia que els soldats solters no tenien tantes preocupacions ni pensaven en les famílies i d’aquesta manera eren més valents i arriscaven més a la guerra.

En aquell context vivia un metge i sacerdot, Valentí de Roma, que desafiant el mandat de l’emperador es dedicava a casar als joves soldats, perquè no veia justa l’ordre de Claudi II. Quan l’emperador es va assabentar del que estava fent Valentí, va ordenar la seva mort.

Sant Valentí i l’Emperador Claudi II

El van martiritzar durant dies i per fi el 14 de febrer del 270 dC va ser executat. Des de l’any 494 dC se celebra la festivitat de Sant Valentí en honor a aquell personatge que va desobeir el mandat injust de l’emperador i que li va costar la mort. Altres creences diuen que és perquè el 14 de febrer és el dia en què s’aparellen les aus.

La celebració del Dia dels Enamorats és una tradició anglosaxona que amb el pas del temps s’ha exportat a altres parts del món. Altres diuen que és una festa més aviat comercial que ens incita al consumisme.

Nosaltres a Catalunya sempre hem considerat el dia de Sant Jordi com un dia per a demostrar el nostre amor a la parella, recordant la llegenda de Sant Jordi. El noi regalant una rosa a la noia i la noia un llibre al seu estimat.

La llegenda de Sant Jordi per a Watssap
Tags: Dia dels enamorats, Sant Valentí

Notícies semblants: