El Zoo de Barcelona té un nou inquilí, neix la girafa Thembi.


El passat dilluns 10 de febrer va néixer la Thembi, una girafa, filla de la Nuru. La Thembi és de la subespècie de girafa Rothschild (Giraffa camelopardalis rothschildi), actualment en perill d’extinció. La mare de Thembi va arribar al Zoo de Barcelona l’any 2011 amb un any, procedent d’un zoo d’Holanda. Aquest naixement contribuirà a conservar la subespècie i així la biodiversitat del planeta.

Encara que la mare i cria estan en perfectes condicions, totes dues van passar els primers dies de vida de la Thembi, en els dormitoris de la instal·lació de girafes, per tal que estiguessin tranquil·les abans d’ajuntar-les amb la resta de girafes del Zoo.

Molts són els factors que amenacen la supervivència de les girafes en els darrers anys, el seu hàbitat natural que és el continent africà, s’ha vist sotmès al canvi climàtic, desforestació, expansió de l’agricultura i ramaderia, explotacions mineres, tot això sumat la caça furtiva i els conflictes bèl·lics del continent, estan fent que la girafa desaparegui.

És per això que els zoos aposten per fer-les criar amb captivitat, per tal que en el moment que sigui viable, retornin al seu hàbitat natural. El Zoo de Barcelona està estudiant la possibilitat de col·laborar amb el Sahel nigerià per tal de preservar les girafes que resideixen en aquella zona, amenaçades pel canvi climàtic. El Sahel és una franja de territori que s’estén d’est a oest entre el Sàhara i la sabana del Sudan, entre l’Atlàntic i el Mar Rojo.

Benvinguda Thembi

Tags: Barcelona, Girafa, Zoo

Notícies semblants: