El Centre Català de Plàstic crea un nou embolcall biodegradable i comestible per evitar l’ús de plàstic

Investigadors del Centre Català de Plàstic de la Universitat Politècnica de Catalunya han desenvolupat un projecte liderat per la brasilera Farayde Matta Fakhouri, pel que han creat un nou material per utilitzar com embolcall per aliments.

El nou producte està fabricat a base de matèries primeres d’origen vegetal, és biodegradable i comestible, que a més garanteix la protecció dels aliments i allarga la seva vida útil. Tot un nou “packaging” per evitar els embolcalls de plàstic en els supermercats.

En el projecte que està en fase d’experimentació, desenvolupat al llarg de dos anys, s’han fet servir maduixes del Maresme per comprovar com interactua el nou material amb la fruita. Segons Farayde Matta Fakhouri, enginyera i doctora en tecnologia dels aliments, aquest material allarga la vida útil de la fruita, ja que és més resistents als fongs i redueix la pèrdua de massa del producte, fent que la fruita conservi les seves propietats i el seu aspecte durant més temps.

El nou embolcall evita els fongs

Fakhouri afirma que el desenvolupament d’aquest nou embolcall també pretén acabar amb el malbaratament dels aliments. S’estima que un 33% del que comprem als supermercats acaba a les escombraries i en el cas de la fruita aquest percentatge augmenta fins a un 45%.

Esperem que aviat tinguem aquest i altres productes en el mercat per evitar el consum de plàstic, mentrestant podem utilitzar bosses reutilitzables per anar a comprar productes a granel.

Els consumidors podem posar el nostre granet de sorra en comprar productes i embolcalls més sostenibles, però fins que les autoritats no prenguin mesures al respecte, no deixarem de veure els supermercats plens de bosses i envasos de plàstic.

També us pot interessar: Comprem productes a granel

Yes Future Positive Supermarket – Barcelona
Tags: Embolcall, Fruita, plàstic

Notícies semblants: