La por al Coronavirus fa desaparèixer mascaretes dels Hospitals

El President del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha denunciat a través de Twitter, que estan desapareixent les mascaretes en un important Hospital de la ciutat, sense especificar de quin hospital es tracta.

La por al Coronavirus ha fet que les mascaretes s’estiguin esgotant a les farmàcies i altres botigues, però el més greu de tot és que també estan desapareixent dels centres hospitalaris, amb el consegüent perill d’haver de suspendre alguna intervenció quirúrgica, que és on realment són necessàries.

El més trist de tot és que el robatori de mascaretes als centres hospitalaris i algun CAP ha estat perpetrat per personal sanitari, els únics que tenen accés a elles. Precisament els que saben perfectament que la utilització de la mascareta no protegeix totalment.

Les mascaretes no són infal·libles contra els virus, ja que no aïllen totalment i en tot cas el que hauria d’utilitzar-la seria la persona infectada, no tota la població. Les autoritats sanitàries no deixen de recordar-nos que la utilització d’aquest material mèdic és irracional, innecessari i fins i tot irresponsable, ja que estan provocant que el que realment ho necessiti es vegi privat d’elles.

Les mascaretes quirúrgiques estan dissenyades de dins a fora, per protegir al malalt dels microorganismes del cirurgià, però també protegeix als sanitaris de possibles esquitxades de sang durant la intervenció.

Altres mascaretes són més eficients per protegir de fora a dins, com són les mascaretes amb filtres que ens protegeixen de la contaminació, però en cap cas són les sanitàries que estan desapareixent dels hospitals.

La millor prevenció contra el Coronavirus és una bona higiene, rentar-nos les mans amb sabó o algun desinfectant i si observem alguna persona amb problemes respiratoris, allunyar-nos d’ella fins a dos metres.

Tags: Coronavirus, Mascaretes

Notícies semblants: