Girona decideix precintar el Cul de la Lleona per por a la propagació del Coronavirus.

L’Ajuntament de Girona, el passat dissabte va decidir tancar l’accés al Cul de la Lleona per evitar la propagació del Coronavirus.

L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas va publicar a través de Twitter que segons indicacions del Departament de Salut havien decidit tancar l’escultura, però Salut es desmarca del tema i en una entrevista a RAC1, la consellera Alba Verges ha recordat que el seu departament no ha restringit l’accés a cap lloc públic. Aquestes van ser les seves paraules: “De moment nosaltres encara no hem demanat restriccions en cap lloc públic. Això ha de formar part d’un consens mèdic”.

Precisament la primera persona infectada pel Covid-19 a la província de Girona ha estat una treballadora de l’Ajuntament, una dona de 52 anys que recentment havia estat a Itàlia.

Recordem la tradició de fer-li un petó al Cul de la Lleona situada a prop del Pont de Sant Feliu, al carrer Calderers de Girona.

La llegenda diu que fa molts i molts anys al carrer Calderers hi havia un hostal, l’Hostal de la Lleona que com a motiu emblemàtic tenia a la paret una columna amb una lleona enfilada. Tots els que passaven acostumaven a tocar-li el cul i de mica en mica es va anar convertint en una tradició.

Amb el pas dels anys es va anar estenent aquest costum i van començar a recomanar als forasters que ho fessin i així no marxarien de la ciutat i en cas de fer-ho, segur que tornarien. A poc a poc el costum de tocar-li el cul va canviar pel de fer-li un petó.

Quan l’Hostal de la Lleona va tancar, la columna amb la lleona va ser traslladada a la ubicació actual i la tradició potser s’ha anat fent més popular. Com diu la dita: “No pot ser veí de Girona qui no faci un petó al cul de la lleona”. Esperem que passi aviat el Coronavirus per no perdre una de les tradicions més populars de Catalunya.

Tags: Cul de la Lleona, Girona

Notícies semblants: