Les Diablesses de Barcelona reivindiquen el seu espai en el món dels Correfocs.

Foto: Les Trapelles de Sant Antoni

Com en molts sectors de la societat, en el món del foc encara tenen un fort predomini els homes. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona que celebrarem el pròxim 8 de març, la Federació de Diables de Barcelona ha convocat les diablesses barcelonines a la 1a Diada de Dones de Foc.

A poc a poc les diablesses van aconseguint el seu espai en el qual fins ara tan sols tenien tasques de suport, com tenir cura dels infants i preparar la roba o els àpats, molt poques arriben a ser cap de colla.

La Primera Diada de Dones de Foc, que celebraran el dissabte 7 de març a la plaça dels Àngels de Barcelona, serà un dia reivindicatiu amb tallers, xerrades, tallers, tabalades i mostres de foc a càrrec de les diablones, diablesses i tabaleres de la ciutat de Barcelona.

En paraules de Cristina Velasco, presidenta de la Federació de Diables de Barcelona, la diada vol ser “una jornada on debatre, donar eines i celebrar que ens volem fortes i vives”. Una de les idees que tenen al cap és crear la figura de “cangur”, que cada colla tingui una persona dedicada a la cura dels nens i nenes i així tant mares com pares podran participar en els Correfocs.

També participaran altres col·lectius feministes de la ciutat i l’associació d’Amics dels Gegants Ramon i Lola del Raval, per reivindicar la igualtat de la dona, ja no només en el món del foc sinó en el de la cultura popular en general. En el món dels Gegants, la dona també té relegades les seves tasques a la logística i poques arriben a ser portadores.

Al migdia faran un concert, vermut i un dinar popular. Ja a la tarda es continuarà amb els tallers, una cercavila del bestiari de foc que farà un tomb pel Raval i per celebrar el Dia Internacional de la Dona, tota la pirotècnia que utilitzaran serà de color lila. La festa conclourà a nit amb concerts que començaran a les 21.00 h.

A la 1a Diada de Dones de Foc participaran les diablesses de La Magòria, La Verneda, Sarrià, Mercadal Infernal, el Casc Antic, del Poble Sec, les de la Kinta Forka, les d’Ítaca, de la Cabrònica del Nord, les de Bestialots i les de la Sagrera.

Tags: Diablesses de Barcelona

Notícies semblants: