Qui és la Vella Quaresma? 


0

La Quaresma és un període d’abstinència que comença després de carnaval, el dimecres següent que és el dimecres de cendra i acaba el diumenge de Pasqua. Quaranta dies de dejuni i abstinència, que actualment la majoria no respectem.

A Catalunya la Quaresma la representem amb la figura de la Vella Quaresma, una dona gran, vella i arrugada, amb un mocador al cap com portaven les àvies antigament, amb un bacallà en una mà i un cistell amb verdures a l’altre, menjars tradicionals d’aquest període de dejuni.

 

La Vella Quaresma té set cames, que va perdent una cada setmana de Quaresma, fins a acabar sense cap. Quan arriba Setmana Santa se li talla la cama que li queda i al final acaba cremada com el Rei Carnestoltes, com a símbol de què el foc posa fi al període de Quaresma.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
4
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
2
Em diverteix
M'agrada M'agrada
7
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.