Qui és la Vella Quaresma? 

La Quaresma és un període d’abstinència que comença després de carnaval, el dimecres següent que és el dimecres de cendra i acaba el diumenge de Pasqua. Quaranta dies de dejuni i abstinència, que actualment la majoria no respectem.

A Catalunya la Quaresma la representem amb la figura de la Vella Quaresma, una dona gran, vella i arrugada, amb un mocador al cap com portaven les àvies antigament, amb un bacallà en una mà i un cistell amb verdures a l’altre, menjars tradicionals d’aquest període de dejuni.

 

La Vella Quaresma té set cames, que va perdent una cada setmana de Quaresma, fins a acabar sense cap. Quan arriba Setmana Santa se li talla la cama que li queda i al final acaba cremada com el Rei Carnestoltes, com a símbol de què el foc posa fi al període de Quaresma.

Tags: Vella Quaresma

Notícies semblants: